Marco promou les festes de la Magdalena com a reclam turístic d'interés internacional

Marco promou les festes de la Magdalena com a reclam turístic d'interés internacional
19/01/2023 -

Les festes de la Magdalena han sigut presentades hui en Fitur, en el major aparador internacional del turisme, en el Dia de la Comunitat Valenciana. “Les festes fundacionals de Castelló, declarades d’interés turístic internacional, són un dels majors reclams turístics de la ciutat i un atractiu que atrau milers de persones edició rere edició i dinamitza Castelló al llarg de la setmana gran”, ha destacat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, en la presentació de les festes fundacionals, en la qual ha estat acompanyada pel regidor de Festes, Omar Braina, la regidora de Turisme, Pilar Escuder, i les reines de les festes del 2023, Selene Tarín i Alejandra Sáez.

L’alcaldessa ha avançat alguns dels actes i dates de la programació de la pròxima Magdalena, que se celebrarà de l’11 al 19 de març. Aquests són el Pregó (dissabte 11); la Romeria, la Tornà, la processó de penitents i la Desfilada de Gaiates (diumenge 12); el Pregó infantil (dilluns 13); la Nit Màgica de Xarxa Teatre (dimarts 14); el XXVII Concurs de Mascletaes Ciutat de Castelló (del 13 al 18 de març); el Festival de circ Som Circ (del 13 al 15 de març); el Coso multicolor (dijous 16); el Festival Internacional de Música de Festa (del 16 al 19 de març); la Desfilada Internacional d’Animació (divendres 17); l’Ofrena a la Verge del Lledó (dissabte 18); la desfilada final, la traca final i el Magdalena Vítol (diumenge 19); i els concerts, espectacles pirotècnics, mostres folklòriques i mesons (de l’11 al 19 de març).

Les pròximes festes s’han presentat a Madrid al costat d’una gaiata, com a símbol central per a potenciar la Magdalena com a reclam turístic. És la gaiata infantil de la ciutat 2023, la gaiata 6, que va guanyar el primer premi de la Magdalena 2022. Un monument que ha sigut visitat per les ministres de Turisme, Indústria i Comerç, Reyes Maroto, i de Ciència i Innovació, Diana Morant, junt amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, entre altres.

Respecte a les gaiates, l’alcaldessa ha ressaltat la predisposició i col·laboració de l’Ajuntament amb l’impulsor de la declaració BIC i amb el món de la festa en general per a anar de bracet en la posada en valor de les festes fundacionals.

D’altra banda, les reines de les festes han repartit en la fira polseres de la pròxima Magdalena i com és habitual li les han posades al president de la Generalitat i a l’alcaldessa de Castelló. Aquestes polseres són un disseny de Vicent Ramon, que és l’autor també del cartell anunciador de la Magdalena 2023. Un disseny que porta per lema La festa de la llum i que és el primer professionalitzat de la Magdalena, donant compliment així a una de les conclusions de l’IV Congrés magdalener.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari