Marco rep a Calviño i valora l'esforç del Govern per a ajudar a la indústria ceràmica

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha rebut aquest dimecres, al costat d’altres membres de la corporació, a la vicepresidenta primera i ministra d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, qui ha realitzat una visita institucional a l’Ajuntament després d’haver mantingut una trobada prèvia amb empreses del clúster tauleller.

Marco ha reconegut a Calviño la sensibilitat del Govern amb un sector estratègic a la província i ha posat en valor les mesures preses per l’Executiu en suport d’aquesta indústria, així com les impulsades per a pal·liar l’actual situació econòmica derivada dels efectes de la guerra d’Ucraïna i l’increment dels preus. En aquest sentit, l’alcaldessa ha recordat que el sector ceràmic representa el 2,7 % del PIB industrial nacional i dona ocupació a més de 17.000 persones.

Cal recordar que l’alcaldessa ha secundat i defensat les reivindicacions del sector ceràmic davant la crisi energètica. En aquest sentit, Marco ha reiterat el suport a aquesta indústria “davant l’actual conjuntura d’incertesa” i ha reivindicat “que es tinga en consideració el seu pes dins de la balança comercial espanyola i l’impacte socioeconòmic en el nostre territori”. Així mateix, ha valorat “els esforços que el Govern està realitzant per a fer costat al sector” i ha mostrat la seua confiança que tant des de l’executiu central com autonòmic es tendisca la mà “per a ajudar a pal·liar els efectes d’aquesta crisi conjuntural”.

La d’aquest dimecres ha sigut la primera visita institucional que la vicepresidenta primera realitza a l’Ajuntament de Castelló. Durant la seua visita, Calviño ha signat en el llibre d’honor.