Marco advoca pel diàleg institucional en assumptes ''d'interés general per a Castelló"

La Junta de Portaveus es constitueix per a debatre els assumptes que aniran al ple municipal el 4 de juliol

La alcaldesa de Castelló, Amparo Marco en la junta de portavoces

Marco advoca pel diàleg institucional en assumptes ''d'interés general per a Castelló"
02/07/2019 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha presidit hui la constitució de la Junta de Portaveus, l’òrgan de l’estructura municipal que reuneix de forma periòdica als representants dels diferents grups polítics amb representació a l’Ajuntament. Les eleccions municipals del passat 26 de maig van determinar que siguen sis els partits que van obtenir presència en la institució: PSPV-PSOE, PP, Ciudadanos, Compromís, Unides Podem-Castelló en Moviment-Esquerra Unida i Vox.

“Els grups polítics tenen la possibilitat d’expressar els seus punts de vista sobre el funcionament de la institució en aquells assumptes sobre els quals siga necessari comptar amb la veu de totes les formacions que els ciutadans han volgut que defensen els seus interessos a l’Ajuntament”, ha afirmat Marco. L’alcaldessa demana “altura de mires” als portaveus en aquells assumptes que estiguen “per damunt dels interessos partidistes” i que “l’activitat política legítima de cada partit no danye la imatge de Castelló”.

En la primera reunió s’ha establit la periodicitat de les sessions que tindrà la junta, que es reunirà de forma habitual abans dels plens, així com altres aspectes relacionats amb el funcionament de l’organisme. També s’ha informat sobre els assumptes que es debatran en la sessió extraordinària del ple que se celebrarà el 4 de juliol, en el qual es plantaran propostes sobre el funcionament de la nova corporació.

L’alcaldia ha proposat un acord sobre el règim de les sessions plenàries de l’Ajuntament, que se celebraran els últims dijous de mes. També s’ha proposat la composició de tres comissions permanents en la qual es tracten els assumptes que s’hagen de debatre en el ple i s’ha proposat la designació d’un regidor en el Consell Escolar Municipal en representació de l’Ajuntament. La Junta de Portaveus també ha sigut informada de la constitució dels grups municipals, dels decrets d’alcaldia sobre els nomenaments, creació d’àrees i delegació d’atribucions.

La Junta de Portaveus és un òrgan consultiu i col·laborador de l’alcaldia, i està composta per l’alcaldessa i els portaveus dels grups polítics. La funció genèrica de la junta és debatre sobre assumptes de transcendència municipal i aquells altres sobre que l’alcaldia sotmeta a la seua consideració. La Junta de Portaveus serà escoltada per l’alcaldessa també en temes de caràcter general que no tinguen encaix en la resta de l’organització municipal i en aquells assumptes que segons es preveu en el Reglament Orgànic Municipal tinguen incidència en el desenvolupament de les sessions plenàries o que les que els grups polítics o els regidors sol·liciten d’acord amb el que s’estableix en la normativa municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari