Marco trasllada porta a porta les mesures per a la regularització d'habitatges en Marjaleria

La candidata socialista destaca “les propostes sensates i reals que plantegem enfront de qui no va fer res durant anys”

Marco trasllada porta a porta les mesures per a la regularització d'habitatges en Marjaleria
24/05/2019 -

La candidata socialista a l’Alcaldia de Castelló, Amparo Marco, ha participat hui en un acte de proximitat per a traslladar porta a porta les alternatives per a la regularització d’habitatges en la Marjaleria després dels canvis legislatius impulsats pel PSOE i amb la nova proposta d’ordenació urbanística recollida en el Pla General.

Marco ha estat acompanyada per altres integrants de la candidatura com Rafa Simó, Mary Carmen Ribera, Omar Braina o Carmen Peris en una iniciativa per a “acostar una proposta que és honesta, creïble, ajustada a la legalitat i que pretén aconseguir per a la Marlajeria els serveis públics bàsics que ajuden a dignificar la vida quotidiana i que a més respecta els valors ambientals i paisatgístics que encara conserva”.

Com ja va fer el passat 12 de maig en una trobada amb veïns i veïnes, la candidata ha explicat que els socialistes “plantegem propostes reals i assenyades, que poden servir per a reordenar la zona, enfront de les falses promeses dels quals no van fer res per a solucionar el problema”. La proposta es basa en les possibilitats que permet la Llei d’Ordenació del Territori, Paisatge i Urbanisme (Lotup) per a la regularització dels habitatges a través de la minimització d’impacte territorial. Amb la reforma de la LOTUP que va entrar en vigor al febrer i el Pla General en vies d’aprovació es legalitzarà la majoria dels habitatges de la zona, a pesar que el sòl estiga classificat com no urbanitzable, i el procés d’urbanització especial podrà desenvolupar-se en fases.

Amb la fórmula defensada pel PSPV, els propietaris quedarien exonerats de determinats costos per a la implantació de serveis urbanístics, la qual cosa en el cas de ser considerat urbanitzable no seria possible. La llei estableix que el projecte d’urbanització a aprovar només inclourà les obres d’urbanització estrictament imprescindibles per a atendre les necessitats residencials existents. Seria el cas de les fosses sèptiques estanques, que podrien agrupar-se per habitatges, i espais per a la recollida de fems, principalment. Uns costos notablement inferiors als que s’afrontarien en el cas de desenvolupar-se en un sòl urbanitzable.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari