Marco és elegida vicepresidenta de la Xarxa Iberoamericana de Municipis per la Igualtat de Gènere

Marco és elegida vicepresidenta de la Xarxa Iberoamericana de Municipis per la Igualtat de Gènere
03/10/2020 -

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha entrat en la nova Comissió Directiva de la Xarxa Iberoamericana de Municipis per la Igualtat de Gènere (Xarxa Rimig) com a vicepresidenta primera per al període 2020-2022. La seua elecció, al costat de la de la resta de membres de la nova directiva, ha tingut lloc en el marc de la V Cimera Iberoamericana d’Agendes Locals de Gènere que es desenvolupa de manera telemàtica des de l’Estat de Colima, Mèxic, i en el si del qual s’han desenvolupat diferents ponències i tallers amb l’objectiu de reforçar el compromís per la igualtat entre homes i dones i afrontar els reptes davant l’emergència sanitària i social de la covid-19.

Per a l’elecció de Marco com a vicepresidenta primera de la Xarxa Rimig s’ha valorat la implicació de l’Ajuntament de Castelló amb la implementació de polítiques i d’una gestió municipal amb un enfocament transversal de gènere. L’alcaldessa ha agraït a la Xarxa la seua designació en la comissió directiva per la nova oportunitat “per a sumar esforços i promoure sinergies entre municipis amb la finalitat d’impulsar les iniciatives locals a favor de la igualtat de gènere i fomentar aquest espai de diàleg per a la generació de noves accions, estratègies i recursos per a avançar en el desenvolupament de les ciutats amb perspectiva de gènere”.

La Xarxa Rimig està integrada per mig centenar de governs municipals d’una desena de països d’Iberoamèrica a través dels seus representants locals i té entre els seus objectius el de propiciar la cooperació entre els municipis per a promoure les bones pràctiques de gestió en matèria d’igualtat de gènere.

L’alcaldessa de Castelló ha participat aquesta setmana en la V Cimera en una jornada dedicada al ‘Diàleg polític de dones líders en l’espai local iberoamericà’, al costat d’altres 30 persones, en la seua majoria dones i autoritats a nivell local. En la seua intervenció va destacar la importància dels ajuntaments, per ser l’administració pública “més pròxima i útil per a la ciutadania” i va detallar com el govern local ha reorganitzat polítiques socials i objectius “incidint en una major atenció i en nous serveis dirigits a la població més vulnerable, la infància, les dones i les persones majors”. En aquest sentit, cal recordar que Castelló va incorporar des de 2017 l’enfocament de gènere en els seus pressupostos i, des de llavors, s’ha vingut incrementant de manera progressiva l’import i les línies pressupostàries de la inversió amb impacte de gènere aconseguint els 27,5 milions d’euros en 2020.

L’Ajuntament de Castelló ha participat en aquesta V Cimera Iberoamericana d’Agendes Locals de Gènere a nivell polític i tècnic per a abordar les polítiques locals i avanços del govern municipal de Castelló. Així, aquesta setmana el consistori ha participat també en el taller ‘Pressupostos Sensibles al Gènere. Experiències, Avanços i Desafiaments per a Impulsar les Agendes Locals de Gènere’ amb una ponència a càrrec del director de l’Òrgan de Gestió Pressupostària i Comptabilitat, Pascual Hernández, en la qual

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari