Marzà agraeix a mestres i famílies la seua "lluita" per l'escola pública en valencià

Marzà agraeix a mestres i famílies la seua "lluita" per l'escola pública en valencià
14/04/2019 -

El candidat a les Corts per Castelló, Vicent Marzà, i el candidat a l’Alcaldia de Castelló, Ignasi Garcia, han participat aquest diumenge en la Festa per la Llengua, on el també conseller d’Educació ha donat les gràcies a mestres i famílies per “lluitar per una escola pública, en valencià i innovadora durant tants anys”.

Marzà ha assegurat que des de Compromís “seguiran sempre al costat”dels professors i famílies, igual que ho han fet aquests anys millorant l’escola pública i el conjunt de l’educació valenciana”, ha explicat la coalició valenciana en un comunicat.

Per part seua, Garcia ha manifestat que “des de Compromís tenen clar que el valencià, és la nostra llengua, és un tresor que cal cuidar i que ens identifica com a poble, i que per tant, cal promoure-la perquè cada dia estiga més viva i que la gent la conega”.

L’edil ha afegit que “Compromís accepta la proposta de la Plataforma per la Llengua en el seu programa electoral, en el qual les regidories de política lingüística estiguen dimensionades a la població que té la ciutat, amb la necessitat d’incrementar els recursos humans d’aquesta regidoria”.

“En els pròxims anys, s’ha marcat l’objectiu de fer una línia de subvencions per a la promoció del valencià perquè el foment de la llengua no es quede només en les institucions públiques, sinó perquè arribe també a la resta de la societat”, ha afegit.

L’edil també ha remarcat que “ha de ser el teixit empresarial i la societat civil qui s’encarregue de promocionar la llengua fent que estiga viva i present en tots els actes que es realitzen en la nostra quotidianitat”.

Garcia ha dit que han vingut “d’una època on l’Ajuntament de Castelló invertia zero euros per a promoure la llengua, per a cuidar-la, i des de Compromís per Castelló,” li han donat “la volta de la mà dels comerços, amb llibrets per a escolars com la publicació del ‘Millaret’ i fent concursos per a universitaris”.

“El gran treball que s’ha realitzat amb els voluntariats lingüístics per a la promoció del valencià, on gent s’ofereix voluntàriament per a tindre converses en valencià amb una altra persona que no sap, i també el gran acolliment que han tingut els cursos de formació. De la forma tradicional s’ha anat promocionant la llengua”, ha conclòs Garcia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari