Marzà: «Compromís adequarà l’oferta d’FP al teixit productiu valencià començant per Castelló»

Vicent Marzà ha anunciat la creació d’un Centre Integrat de Formació Professional (CIPFP) en la capital de la Plana, que serà referent dels cicles formatius relacionats amb la innovació i la indústria 4.0

Marzà: «Compromís adequarà l’oferta d’FP al teixit productiu valencià començant per Castelló»
23/04/2019 -

El candidat a les Corts, Vicent Marzà, i el membre de la Sectorial d’Economia i Ocupació de Compromís, Enric Nomdedeu, s’han reunit amb els representants de Castelló de la CEV i dels sindicats STEPV, CCOO-PV i UGT-PV per tal de compartir l’impuls de mesures relacionades amb la Formació Professional que generen llocs de treball estables i de qualitat al teixit empresarial de Castelló.

Vicent Marzà, ha anunciat que «la pròxima legislatura Compromís adequarà l’FP al teixit productiu valencià començant per Castelló» i ha afegit: «Es tracta de marcar un efectiu mapa de l’FP valenciana on s’ordene l’oferta de cicles formatius en consonància amb les necessitats dels sectors productius de la ciutat i per això aquest pas s’iniciarà a la capital de la Plana com a punt de partida i exemple per a tot el territori».

Així mateix, Marzà ha explicat que «aquesta ordenació de l’FP en consonància amb les necessitats dels sectors generarà per si mateix un augment de l’ocupabilitat en llocs de treball qualificats i que volem que siguen estables i de qualitat per a les persones que opten per l’FP a Castelló com a opció excel·lent de futur professional».

Marzà ha explicitat que «és prioritari per a Compromís crear un Centre Integrat Públic de Formació Professional en la ciutat de Castelló durant la pròxima legislatura, que esdevinga referent els cicles formatius relacionats amb la innovació i la indústria 4.0» i ha continuat: «Açò ho volem dur endavant perquè som molt conscients de la necessitat de personal qualificat al sector industrial de Castelló en cicles formatius molt específics relacionats amb la innovació industrial i volem que es convertisca en una gran oportunitat de futur laboral per a la gent de les comarques del nord». A la reunió han assistit el secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, el president de la CEV Castelló, Sebastián Pla, juntament amb Miguel Ángel Javaloyes, responsable de formació; el secretari d’UGT a Castelló, Francisco Sacacia, els representants del STEPV, el responsable d’FP, Javier Juan; la secretària gneral de la Federació d’Ensenyament de CCOO-PV, Xelo Valls, juntament amb Mila García; Ricardo Arnau, director de l’IES Politècnic, Andreu Branchat, director del Leopoldo Querol i representant de l’Associció de Directors i Directors del País Valencià, així com Francesc Mezquita, membre de la candidatura de Castelló, juntament amb altres membres de la sectorial educativa de Compromís a Castelló.

Aquesta mesura d’impuls de l’FP se suma a la proposta programàtica de Compromís d’integrar les àrees d’FP i de formació ocupacional de forma conjunta en la Conselleria d’Educació. D’aquesta manera, els itineraris formatius de l’alumnat d’FP estaran directament relacionats amb les necessitats dels sectors productius valencians.

Polítiques valentes que esdevenen imparables

Marzà ha recordat les diferents mesures d’actuació en matèria d’FP i d’Ocupació dutes a terme durant aquesta legislatura.

En aquest marc d’actuació ha recordat que «a principis d’any ja vam potenciar des de la Conselleria d’Educació i Labora el Pla valencià d’impuls i millora de l’FP amb un pressupost de vora 177 milions d’euros. Un pla que té un calendari de quatre anys on desenvolupem les necessitats específiques de les empreses i convertim l’FP en una opció d’estudis excel·lent per a molts valencians i valencianes».

A més, s’han realitzat accions per visibilitzar l’FP valenciana i situar-la al lloc que li pertoca, de la mà del teixit empresarial valencià que treballa per potenciar-la: «Eixa és la raó per la qual vam organitzar el passat mes de desembre d’AVANT FP, un espai que va reunir a vora 40.000 visitants».

Marzà ha recordat que, «l’any 2020 el 85 % dels llocs de treball requeriran una qualificació. Per aquest motiu, la inversió en formació per a poder aconseguir aquestes taxes de titulació, tant entre la joventut en edat escolar com en la població treballadora, ha de ser una de les prioritats fonamentals per a poder canviar el model de creixement econòmic i garantir la cohesió social».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari