Més del 80% dels animals abandonats o perduts a Castelló són recuperats per les famílies o adoptats

Més del 80% dels animals abandonats o perduts a Castelló són recuperats per les famílies o adoptats
21/04/2022 -

La Regidoria de Benestar Animal de l’Ajuntament de Castelló ha fet balanç de la campanya “La teua mascota és única, identifica-la” amb la qual pretén promoure la identificació dels animals i garantir la seua protecció. De fet, les dades del 2021 revelen que el 82% dels animals abandonats o perduts a Castelló o bé són tornats a les seues famílies gràcies al fet que tenien xip o bé són adoptats.

Es tracta d’una campanya de sensibilització per a la correcta identificació dels animals de companyia amb l’objectiu que davant pèrdues o fugides eventuals puguen tornar als seus propietaris. Una campanya que va d’acord amb la Llei de Protecció dels Animals de la Generalitat Valenciana, la qual assenyala que les persones propietàries d’animals han d’identificar-los adequadament per a garantir el seu benestar.

Cal tindre en compte que l’incompliment de l’obligació d’identificar els animals suposa una infracció de caràcter greu i les quanties d’aquestes poden arribar fins als 6.000 euros. Així i tot, en cas de sanció, si l’afectat demostra que s’ha acollit a aquesta campanya, la sanció serà retirada immediatament per part de l’Ajuntament de Castelló.

En aquesta línia, el regidor de Benestar Animal a la ciutat, Ignasi Garcia, ha destacat que “l’Ajuntament de Castelló perseguim l’objectiu de ‘sacrifici zero’ i impulsem contínuament campanyes sobre tinença responsable d’animals amb la finalitat de garantir un major respecte i benestar de les mascotes”. A més, l’edil Garcia ha afegit que “el xip ens permet d’una forma molt senzilla i segura poder que, en cas que els nostres animals fugen o es perden, poder localitzar-los fàcilment i que tornen a casa juntament amb la seua família”.

Al detall

Concretament, el 2021 foren recollits 451 animals de la via pública dels quals 373 han estat adoptats o han pogut tornar a les cases gràcies al fet que duien xip. Per espècies, els animals que amb més freqüència són rescatats són canins (74.9%), seguits pels felins (12.2%), porcins (6.4%), aus (5.7%), i la resta dels animals rescatats de la via pública del terme municipal de Castelló la representen equins i rosegadors.

A més, pel que fa al que portem de 2022, el consistori ha recollit vora 150 animals dels quals 85 ja han estat adoptats o recuperats per les famílies gràcies al fet que estaven correctament identificats amb xip.

Esterilització d’animals adoptats

Així mateix, recentment el consistori ha llançat un any més la iniciativa ‘Vull adoptar-te’, una campanya d’esterilització de gossos i gats adoptats a través del servei municipal d’adopcions de Castelló i les protectores locals. Una campanya que compta amb la col·laboració del Col·legi Oficial de Veterinaris de Castelló (COVCS) i huit centres veterinaris de la ciutat que s’han adherit a la iniciativa, amb l’objectiu d’impulsar l’adopció de mascotes, la tinença responsable i el ‘sacrifici zero’.

Aquest projecte de benestar animal, des del qual l’Ajuntament assumeix les despeses d’esterilització dels gats i gossos adoptats, preveu intervenir quirúrgicament sobre més de 70 animals. Per poder adherir-se a la campanya, qualsevol veí i veïna de Castelló ha d’adoptar un gos, gossa, gat o gata a través del servei municipal d’adopcions abans de l’1 d’octubre de 2022. Després, cal acudir al departament de Sanitat l’Ajuntament de Castelló (mitjançant cita prèvia) per a omplir la fitxa d’adhesió a la campanya, on s’assignarà un dels centres veterinaris col·laboradors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari