Més d'un centenar d'al·legacions demanen la retirada del monument del Parc Ribalta

Formen part del nou procediment obert pel consistori el passat mes de maig

Més d'un centenar d'al·legacions demanen la retirada del monument del Parc Ribalta
21/07/2021 -

Un total de 115 al·legacions han demanat la retirada del monument del Parc Ribalta. La xifra representa un 67 % dels documents presentats en temps i forma en el procés d’exposició pública del nou procediment, activat per la Regidoria de Memòria Democràtica de Castelló el passat mes de maig.

Així doncs, a les 115 peticions de retirada del monument, cal sumar les 55 al·legacions que demanen que es mantinga. En suma, el consistori admetrà 170 escrits de ciutadanes i ciutadans, associacions i formacions polítiques que han manifestat el seu posicionament al respecte de l’actuació projectada al Parc Ribalta.

Cal destacar que l’Ajuntament de Castelló va obrir un nou procediment per a la retirada del monument als caiguts situat al parc Ribalta, per tal d’assegurar que totes les parts interessades foren coneixedores dels nous documents que aportaven rellevància i es consideraven essencials en aquest procés.

El nou procediment ha inclós l’informe emès per la Direcció General de Qualitat Democràtica a l’abril 2021, el qual determina que “l’Ajuntament de Castelló haurà de procedir a la seua retirada, mitjançant autorització per la Conselleria competent en matèria de patrimoni cultural, tenint en compte que aquest símbol es troba situat a un parc públic declarat Bé d’Interès Cultural“. En aquest document, s’especifica que el monument “un element contrari a la memòria democràtica”, d’acord amb els articles 39.1 i 6 de la Llei 14/2017, de 10 de novembre, de la Generalitat, de memòria democràtica i per a la convivència de la Comunitat Valenciana.

La regidora de Memòria Democràtica, Verònica Ruiz, també s’ha reunit recentment amb el vicari general de la Diòcesi Sogorb-Castelló (per delegació del bisbe) per a traslladar-li l’oferiment de la creu llatina que forma part del monument, tal com recull la recomanació de l’informe del secretari general de l’administració municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari