Més d'un centenar de mascotes busquen família aquest cap de setmana en el VI Festival de l'Adopció de Castelló

Més d'un centenar de mascotes busquen família aquest cap de setmana en el VI Festival de l'Adopció de Castelló
03/11/2021 -

El Parc Ribalta de Castelló acollirà aquest cap de setmana el VI Festival de l’Adopció de Castelló, una cita organitzada per l’associació local Huellas Callejeras i que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló, la Generalitat Valenciana, el Col·legi Oficial de Veterinaris de Castelló i més entitats i protectores d’animals de la província.

En aquest festival, més d’un centenar de gossos adults, així com gats i d’altres animals buscaran família i una llar on sentir-se un més. Es tracta d’unes jornades de conscienciació i educació ciutadana sobre adopció i tinença responsable d’animals amb la finalitat d’evitar l’abandó i garantir un major respecte i benestar de les mascotes.

La cita ofereix l’oportunitat d’apropar animals que han patit l’abandonament a conseqüència de la irresponsabilitat dels seus antics amos, i que han estat rescatats per 17 de les entitats que estaran presents en aquest esdeveniment d’adopció responsable. Així, les famílies interessades a adoptar poden apropar-se durant aquest cap de setmana, en horari de matí i vesprada, a les desfilades organitzades dissabte 6 i diumenge 7 de novembre.

Aquest matí, el regidor de Benestar Animal, Ignasi Garcia, acompanyat de representants de Huellas Callejeras, han presentat aquesta sisena edició del festival. En paraules de Garcia, aquest festival és una oportunitat per “buscar famílies responsables persones que els donen l’estima i cura que mereixen els animals i que aquests arriben a les llars com si fossin un més de la família. Esperem que el màxim d’animals possibles troben les millors cases aquest cap de setmana”.

L’edil Garcia també ha fet èmfasi en la necessitat de “conscienciar sobre la importància que té adoptar en la lluita contra l’abandó i en el nostre objectiu d’aconseguir el sacrifici zero a la ciutat de Castelló”. A més, el regidor responsable de la política de benestar animal al municipi també ha agraït “l’enorme tasca incansable, diària i de forma altruista de les protectores pel benestar dels animals”.

Així doncs, el VI Festival de l’Adopció de Castelló pretén donar visibilitat a gossos i gats adults que acaben quedant-se a càrrec de les associacions, i així fomentar l’adopció i la labor desinteressada que realitzen les protectores de la província.

A més, el festival comptarà amb el JOCFEST, una iniciativa que combinarà espectacles de ball, màgia, contacontes, actuacions musicals, concurs de gossos urbans, photocalls, activitats familiars, xerrades i també amb exhibicions de la unitat canina de rescat i de la unitat de rastreig d’estupefaents de la Policia Local de Castelló.

Castelló i el seu treball per la tinença responsable

En el seu compromís ferm per una tinença responsable d’animals i mascotes i per aconseguir el sacrifici zero a la ciutat, l’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Benestar Animal que dirigeix el regidor Ignasi Garcia, està desenvolupant diverses campanyes a la ciutat.

Entre elles, el consistori ha sextuplicat en dos anys les ajudes destinades a la Captura, Esterilització i Retorn (CER) per a colònies felines. Un projecte que ajuda al control de malalties i de la natalitat gràcies a l’esterilització, i que també facilita la convivència amb el veïnat i en els espais urbans, i a més prevé la superpoblació.

També s’ha engegat una campanya de sensibilització per a la identificació dels animals de companyia amb l’objectiu que les persones propietàries d’animals les identifiquen davant possibles pèrdues o eventuals fugides. El xip permet d’una forma senzilla, àgil i segura poder localitzar i identificar fàcilment les mascotes.

A més, la setmana passada la Regidoria de Benestar Animal també encetà una nova edició de la campanya ‘1 orí 1 botelleta’ amb la qual consciencia sobre la necessitat de netejar amb aigua i sabó o vinagre l’orina dels gossos, i en la que en les properes setmanes repartirà 3.000 botelletes per conscienciar els propietaris de major comportaments cívics.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari