Castelló recupera rodalia amb València des de hui i l'AVE el dimecres

Es restablirà el servei d’AVE amb quatre trens que connectaran Castelló i Madrid, encara que no es recuperarà tot el servei de Renfe anterior a la pandèmia

Castelló recupera rodalia amb València des de hui i l'AVE el dimecres

Renfe recupera a partir de hui i de manera progressiva diversos dels seus serveis suspesos des que va començar la pandèmia del coronavirus, essencials per a la connexió entre Castelló i València. Això inclou la volta de l’AVE a la capital de la Plana, però també la rodalia que mitigarien, així, les aglomeracions que s’han produït en les últimes setmanes amb la volta a la universitat i al treball per a molts valencians i valencianes i castellonencs i castellonenques.

Des de hui dilluns, Renfe ofereix nou serveis més de Rodalia de la línia C-6, per la qual cosa els desplaçaments d’aquesta línia s’amplien en 5 circulacions entre Castelló de la Plana i València i 4 des de València cap a Castelló.

El dimecres, la companyia de tren sumarà 2 Intercity, 1 per sentit el divendres i el diumenge que connectaran Madrid i Castelló amb parades de camí a Conca, Requena i València, així com l‘Alvia que efectua el trajecte Castelló de la Plana, Madrid, Lleó i Gijón.

No obstant això, el dimecres 7 potser la principal novetat és el retorn de l’AVE, una notícia molt esperada per l’impacte econòmic i turístic per a la província que es va avançar el 17 de setembre, després de la visita de José Luis Ábalos, en la qual el ministre de Transports no va avançar informació significativa sobre aquest tema.

Tal com ha confirmat Renfe, el dimecres posarà en circulació 4 trens AVE diaris, 2 per sentit, entre Castelló i Madrid. En concret, des de l’estació castellonenca, eixirà un tren d’alta velocitat a les 6.15 de dilluns a divendres i a les 7.02 els dissabtes i diumenges, amb un segon servei a les 14.15 en direcció Madrid Porta d’Atocha. En sentit contrari, circularan diàriament dos serveis amb eixida des de Madrid a les 9.40 i a les 19.40 hores. En total, s’ofereixen 1.388 places diàries.

Segons ha assenyalat Renfe, l’oferta global que s’amplia aquesta setmana estarà formada per 62 circulacions entre Castelló i València, de les quals 54 són trens de Rodalia i 8 de Mitjana distància. Per a recuperar la totalitat de Rodalia caldrà esperar a la fi del mes d’octubre, quan s’espera que acaben les obres d’Adif AV.

S’espera així reduir les aglomeracions que els usuaris i usuàries han denunciat en les últimes setmanes amb la volta al treball per a molts i moltes, encara que especialment per l’inici del curs en les universitats. “La decisió de RENFE de reduir la meitat dels trens que comuniquen el nord de la província fa impossible mantenir la distància de seguretat entre persones, per la qual cosa és el mateix govern el que ocasiona les saturacions que recomana evitar”, denunciava en un comunicat el col·lectiu ‘Volem uns trens dignes’.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari