Castelló també es blinda davant la COVID en el transport públic amb més freqüències

El Cecopal es reunirà aquest matí per a analitzar la situació de la pandèmia en la ciutat

Castelló també es blinda davant la COVID en el transport públic amb més freqüències

Castelló és un dels municipis que ha augmentat les seues restriccions per a blindar-se davant la COVID-19, que en aquesta segona ona està colpejant la Comunitat Valenciana superant, fins i tot, els 2.200 casos positius confirmats per PCR i test d’antígens. I el transport públic, un dels espais amb majors aglomeracions, se suma al reforç de mesures de protecció amb majors freqüències en hores punta, d’acord amb l’últim anunci de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat.

En concret, la conselleria, liderada per Arcadi España, ha informat d’un augment d’autobusos TRAM per a la franja horària de les 07.00 a les 15.00 hores per a augmentar la freqüència de pas i, així, evitar possibles aglomeracions d’usuaris i usuàries en les hores punta. En concret, ara passarà un autobús cada sis minuts i no cada dotze, per la qual cosa entre eixes hores es redueix a la meitat el temps d’espera fins a agafar el següent vehicle.

Espanya ha valorat la importància de protegir a usuaris i usuàries a través d’una mesura com aquesta, que “se suma a les accions impulsades per la Conselleria de Mobilitat en el TRAM de Castelló com la desinfecció diària dels vehicles, entre altres, per a continuar garantint als ciutadans i ciutadanes un transport públic segur i de qualitat, especialment durant aquesta pandèmia produïda per la COVID-19”. “Cal continuar apostant per un transport públic eficient i eficaç, que conserve la confiança dels usuaris i usuàries, ja que és l’eix fonamental per a una mobilitat sostenible per a lluitar contra el canvi climàtic”, ha afegit el conseller titular.

No obstant això, no és l’única mesura de fre de la COVID-19 en la capital de la Plana. Divendres passat, el consistori va adaptar les noves restriccions anunciades des de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública a l’àmbit municipal. Això inclou la reducció de llocs del Mercat del Dilluns i el del Grau al 50%, encara que mantenint els d’alimentació íntegrament; la suspensió d’activitats grupals i presencials de les associacions de Gent gran i del CEAM Urban Castelló; o la suspensió també de lligues locals no federades de futbol 8 i sala i bàsquet.

La cultura es manté

No obstant això, la cultura es queda en la mateixa situació, ja que els espais culturals no estan afectats per cap restricció addicional de moment, gràcies als protocols sanitaris que s’han aplicat des de la seua obertura. En aquest sentit, el consistori ha recordat que tant el Teatre del Raval com el Planetari ja tenien el seu aforament reduït al 50% i que els esdeveniments culturals a l’aire lliure continuen amb el mateix protocol i un aforament de 150 persones com a màxim, xifra interior a la de la normativa autonòmica.

Possibles novetats hui

Aquestes restriccions es mantindran fins a les 23.59 hores del 9 de desembre si no hi ha pròrrogues o novetats des del Consell o el mateix ajuntament. No obstant això, hui, a les 09.00 hores del matí, el comité que constitueix el Centre de Coordinació Operatiu Municipal (Cecopal) de Castelló es reunirà en la seua trobada setmanal per a abordar totes les qüestions relacionades amb la prevenció de la pandèmia, i si fóra necessari, podrien implantar-se noves mesures.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, va assenyalar la setmana passada en una roda de premsa de balanç sobre el funcionament del Cecopal que el comité ja ha valorat possibles escenaris i actuacions de contenció perquè l’objectiu és avançar-se a l’empitjorament de la situació. Una estratègia que accepta mantenir els actes previstos “sempre que es puga complir amb les màximes mesures de seguretat”, però també la revisió acurada dels nous que es presenten al consistori. “Ens reunirem tots els dimarts a les 09.00 hores, però podrem reunir-nos diverses vegades a la setmana o fins i tot al dia, les que siguen necessàries si el requereix la situació”, va assenyalar Marco.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari