Les mascotes ja poden pujar al autobús a Castelló

La nova normativa s’aprovarà en novembre, però fins aleshores els animals de companyia xicotets i mitjans ja poden viatjar en transport públic

Les mascotes ja poden pujar al autobús a Castelló
12/09/2019 -

El nou reglament de mobilitat de l’Ajuntament de Castelló, que s’aprovarà pròximament, permet que els animals de companyia xicotets i mitjans poden viatjar en autobús o TRAM. Les mascotes han d’anar sempre en braços o en transportí i no molestar a la resta de viatgers. Encara que aquesta nova normativa s’inclourà a partir de novembre, ja es permet l’entrada a les mascotes.

Fins al moment, l’entrada o no d’animals de companyia als autobusos depenia del criteri dels conductors, encara que no hi havia res contemplat en el reglament de Transport Públic Urbà vigent de 2013. El canvi de normativa estava sent demanat per un gran nombre d’usuàries i usuaris des de fa temps.

Els gossos guia i d’assistència ja estaven permesos en el transport públic castellonenc encara que no vagen en transportí ni en braços, pel que no es veuen afectats per aquesta nova normativa.

Menys restriccions per a les mascotes

Així, la capital de La Plana s’uneix a altres ciutats espanyoles, com Madrid o Barcelona, que permeten l’entrada a animals des de 2016, encara que amb moltes restriccions. En ambos casos, només pot viatjar en autobús un gos per persona, sempre amb morrió, amb corretja de 50 cm de longitud com a màxim i només si porten microxip identificatiu.

A més, a Madrid i Barcelona les mascotes tenen un horari específic per a utilitzar el transport públic, estan prohibits en hores de màxima afluència de passatgers. En el cas de València, la normativa plantejada per al transport d’animals domèstics en autobusos només els permetrà viatjar en transportí menut i amb una targeta identificativa de l’EMT.

En principi, la nova normativa de Castelló només específica que els animals de companyia podran viatjar “portant-los en braços o en receptacles idonis (transportins) sempre que no produïsquen molèsties a la resta de viatgers”. Jorge Ribes, regidor de Mobilitat, ha assegurat que en els pròxims mesos la iniciativa es veurà plasmada en la nova normativa municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari