On anar amb la teua mascota en Castelló?

Descobreix una infinitat de llocs a la província on es permet l’accés a cans i altres mascotes, com a platges, parcs i hotels

pixabay.com

On anar amb la teua mascota en Castelló?
01/10/2019 -

És una realitat que les ciutats cada vegada estan més avançades quant a permetre que puguen entrar mascotes a llocs públics i turístics, i Castelló no és una excepció. Fa menys d’un mes que es va posar en marxa la nova ordenança de mobilitat que permet que els animals de companyia puguen viatjar amb autobús, sent un gran avanç que posa a Castelló en línia amb grans ciutats espanyoles, com Madrid o Barcelona.

Castelló disposa de grans zones d’esplai caní, com el parc a l’UJI, el de l’Auditori, o el Parc Pont de Ferro. A més, platges pròximes on es permeten els gossos, com El Barranquet en Bernicarló, la platja Belcaide de Moncofa o en Alcossebre, la platja de l’Estany.

Parcs pet-friendly a Castelló

Parc Pont de Ferro

Es tracta d’un parc modern amb nombroses zones verdes en la zona nord de la ciutat. El parc té una superfície total de 22.300 metres quadrats, que es divideixen en diferents espais, molts d’ells dirigits a xiquets i xiquetes, com a laberints, zona de jocs de taula, jocs d’aigua, pista de bàsquet… i per descomptat una zona d’esplai caní on els cans poden saltar i córrer sense por a molestar la resta de persones.

Parc de l’Auditori

Parc del Auditori

Es troba en els voltants del Palau de Congressos i Auditori, en un espai amb estètica moderna que compta amb 80 mil metres quadrats. Hi ha quatre àrees diferenciades, incolent-hi una àrea canina on els gossos poden fer exercici lliurement.

Compte a més amb una gran àrea de jocs infantils, diverses fonts i un preciós estany. No solament es concep com un parc on fer esport i passejar, sinó també perquè veïns i mascotes puguen relaxar-se en un lloc allunyat de l’enrenou de la ciutat.

Parc Pinar del Grao

Al nord del nucli urbà del Grau, es troba aquest parc que ofereix unes 13 hectàrees d’espais verds. A més de l’àrea d’oci caní, el lloc disposa d’una piscina pública, tres paellers, auditori, pistes esportives, un bar i tres zones de jocs per a joves.

En la zona nord-est es troba la zona d’esplai per a gossos, el lloc idoni perquè estiguen solts i es relacionen amb altres animals.

Platges per a gossos

Les destinacions de platja s’han convertit en favorites per a molts cans i els seus amos i propietàries, per la qual cosa a poc a poc s’estan condicionant més platges perquè puguen accedir aquests animals. No obstant això, en molts casos hi ha restriccions horàries o estacionals.

Platja el Barranquet

És la platja més nova de la Comunitat Valenciana que deixa accedir als amics canins, i l’única d’arena a la ciutat de Castelló. En aquest cas, és un tram de la platja amb uns 300 metres d’arena, que està oberta a l’accés durant tot l’any.

En la zona fitada, les mascotes poden estar soltes, a excepció de races perilloses, i sempre estar controlades. Es requereix que es porte tota la documentació de l’animal i la persona propietària serà la responsable de qualsevol problema que puga ocórrer.

Platja Belcaire

A Moncofa es va inaugurar en 2017 una zona específica per a gossos a la platja Belcaire, on es poden banyar. Es troba a la part esquerra de la desembocadura del riu amb el mateix nom.

Per a poder acudir amb el teu gos a aquesta platja d’arena gruixuda, és necessari portar la seua documentació i vacunes al dia, i tindre a la mascota controlada en tot moment perquè evitar molèsties a la resta d’usuaris.

Platges Les Llanetes i d’Aiguaoliva

Vinaròs compta amb dues platges obertes als cans. En primer lloc, la Platja de Les Llanetes és la més nova de la localitat. Està en la costa nord i compta amb uns 150 metres de llarg de cala de grava i cants.

Gossos en la Platja d’Aiguaoliva (youtube)

La Platja d’Aiguaoliva és una xicoteta cala oberta durant tot l’any sense restriccions horàries. Se situa a l’extrem sud del terme municipal, en la desembocadura del barranc amb el mateix nom. Es tracta d’una platja majoritàriament de grava i cudols.

Platja l’Estany, Punta Capicorb

En el municipi d’Alcossebre es troba l’última platja canina de la província. És una zona xicoteta, al sud de la localitat, formada per cudols i arena. Es troba en la desembocadura del riu San Miguel, i és una zona ideal per a passar una estona amb la teua mascota. A més, compta amb fàcil accés i aparcament.

Turisme amb mascotes a Castelló

Quant al turisme, a la ciutat de la Plana es poden trobar gran varietat d’hotels i apartaments vacacionals que permeten mascotes, encara que alguns tenen requisits concrets sobre la grandària dels animals. No obstant això, no tots els llocs són permissius.

Si el que vols és deixar al teu gos o gat en bones mans mentre gaudeixes de les teues vacances, pot interessar-te una residència, com el cas del Centre Caní Mediterrània. Es tracta d’una residència canina que acull mascotes durant tot l’any, on a més s’encarreguen de satisfer totes les seues necessitats, com la seua alimentació, qüestions de salut, neteja i perruqueria.

També a Castelló es troba Gos Aventura, un resort caní on es poden allotgen en grans habitacions, zones interiors i exteriors per a córrer i divertir-se.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari