Com es preparen els cementeris a Castelló per al dia de Tots Sants

Diverses mesures de seguretat s’adopten en els establiments per a assegurar la salut de la ciutadania

Com es preparen els cementeris a Castelló per al dia de Tots Sants
30/10/2020 -

Amb motiu de la festivitat de Tots Sants, la província de Castelló prepara les mesures de protecció pertinents contra la Covid-19 en els seus cementeris per a garantir en tot moment la seguretat entre les persones.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, recorda que “cal ser molt prudents i responsables per a complir amb les mesures sanitàries i reforçar la resposta ciutadana davant la segona ona”. Per això, s’ha posat en marxa un protocol “extraordinari” que busca afavorir l’assistència escalonada als cementeris, per a evitar una “afluència massiva”.

En la mateixa ciutat de Castelló s’ha establit un servei d’autobús que connecta el parc Ribalta (La Farola) i els dos cementeris de la ciutat. A més, s’ha ampliat l’horari d’obertura dels recintes fins al dia 1 de novembre. “Els dos obrin una hora abans, a les 8.00 h del matí i tanquen a les 18.00 h”, aclareix Isabel Granero, regidora de Cementeris a l’Ajuntament de Castelló.

En la resta de la província de Castelló s’han dut a terme similars mesures de prevenció en els cementeris per a protegir a la ciutadania i que aquesta se senta segura en un lloc tan important per a les famílies.

En totes les comarques castellonenques s’ha recomanat, des dels seus respectius Ajuntaments, acudir els dies previs al diumenge, dia de Tots Sants, de manera que es previnga la massificació dels establiments. En la mateixa línia, s’aconsella no romandre massa temps en el cementeri per a poder permetre el seu accés sense aglomeracions.

D’altra banda, s’han reforçat el nombre d’agents policials i de Protecció Civil que vigilen els cementeris, s’han col·locat cartells i fletxes indicatòries per a garantir la distància mínima interpersonal d’1,5 metres i s’ha implantat una porta d’entrada i una altra d’eixida en tots els recintes. També es facilita gel hidroalcohòlic a la porta i, en tot moment, l’ús de la mascareta és obligatori.

Cal recordar que l’horari d’obertura dels cementeris s’ha ampliat en tots els municipis i que el seu aforament és limitat i està sent controlat. Així mateix, s’estan fent tasques de neteja i desinfecció diàriament en els fossars. En el cas concret d’Almassora, el seu establiment tanca durant una hora al migdia per a dur a terme aquests treballs. Per la seua part, a Vinaròs, les tasques de desinfecció són contínues en les zones comunes. I, en molts municipis, es disposa de guants de cara al públic per a poder manipular les escales o altres objectes comuns.

La tecnologia més avançada s’ha aplicat a Borriana, on a través d’un Codi QR es poden localitzar els nínxols de les persones difuntes inhumades del cementeri municipal i obtenir informació sobre la seua biografia.

Malgrat la recomanació d’evitar les aglomeracions, hi ha alguns municipis on se celebrarà la tradicional missa dels difunts. Encara que cal remarcar que, en el cas de Borriana, aquesta es trasllada al porxo d’entrada al cementeri per la seua última ampliació i el seu aforament serà limitat. Igualment, a Vila-real, l’eucaristia tindrà lloc en un espai barrat on no se superarà el 75% de l’aforament i es disposarà de gel hidroalcohòlic en l’accés a la zona.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari