Així seran les mesures de protecció en les classes de l'UJI

La Universitat ha instal·lat cent càmeres i ha renovat el sistema d’aire condicionat

Així seran les mesures de protecció en les classes de l'UJI
03/09/2020 -

La Universitat Jaume I ha informat de les seues noves mesures de prevenció contra la COVID-19 a les aules. D’aquesta manera, per a garantir un retorn semipresencial al campus i amb unes garanties possibles de seguretat, s’han actualitzat les recomanacions per a aquest retorn, de cara a l’inici de curs 2020-2021.

La rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, ha manifestat, en una reunió amb els degans i directors de l’UJI, que porten treballant des del mes de juny per a implantar el retorn de docència presencial adaptada a la situació. A més, també ha traslladat l’actualització de mesures i recomanacions emeses pel Ministre d’Universitats i la Conselleria d’Innovació, Universitats i Societat Digital.

L’intensificat protocol anticovid compta amb la instal·lació de cent càmeres per a l’efectivitat semipresencial, que començarà el pròxim 28 de setembre. També s’han realitzat millores en el sistema de l’aire condicionat, perquè es renove més freqüent l’aire i s’augmente la ventilació en les facultats.

A part de la instal·lació de càmeres en les aules i la millora en el sistema d’aire condicionat, s’ha implantat un ús obligatori de la màscara, la senyalització d’aforament en els espais del campus i també a les aules, la designació de persones que coordinen qüestions relacionades amb la COVID-19, sistemes de micròfons i una millora de les aplicacions de Google Education, com també s’oferiran cursos específics de formació per al blended learning, l’aprenentatge semipresencial que combina treball presencial amb treball en línia.

«El context és difícil pels rebrots, però s’estan posant en marxa tota una sèrie de mesures per a fer del campus un espai el més segur possible. A més, la sensibilització i conscienciació de tota la comunitat universitària per a aquesta volta a l’activitat formativa és fonamental perquè és necessari que tots actuem amb responsabilitat, prudència i solidaritat per a protegir la salut col·lectiva». Així ho ha declarat Eva Alcón, la rectora de l’UJI, després d’exposar les comentades anteriorment mesures de salut, prevenció, tecnològiques, de formació i també de docència.

Alcón també ha destacat que les recomanacions i mesures són una guia per a aquest retorn a la docència semipresencial i que siga efectiu de la millor forma i les màximes garanties possibles. No obstant això, també ha comentat que cal tindre capacitat de resposta per a adaptar-se als diferents escenaris que puga marcar l’evolució d’aquesta pandèmia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari