Transició Ecològica reforça la sostenibilitat en la gestió de les aigües del Planetari de Castelló

Transició Ecològica reforça la sostenibilitat en la gestió de les aigües del Planetari de Castelló
31/08/2020 -

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló ha posat en marxa una millora en una de les estacions de bombeig del Grau, davant del planetari, que avançarà cap a una gestió més sostenible dels recursos hídrics: l’actuació permetrà derivar en època seca a la xarxa de sanejament l’aigua que s’acumula en els col·lectors quan no hi ha episodis de pluja, aigua procedent del reg o dels baldejos dels carrers, evitant que arribe al mar sense tractar, i tornant per ser tractada.

«Poc a poc, amb inversions com aquestes, anem canviant el paradigma en la gestió de l’aigua cap a una gestió integral que la conceba sempre com un recurs i la base de l’ecosistema, i no com un residu. Necessitem anar dibuixant una gestió circular que optimitze els recursos», explica el regidor de Transició Ecològica.

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, va assistir a la recepció de les obres junt als tècnics municipals de la Direcció de Serveis Públics, Infraestructures i Sostenibilitat i de l’empresa adjudicatària de l’obra, Facsa. El projecte contemplava una adequació de l’estació de bombeig del planetari i una millora en la urbanització de la parcel·la on es situava, amb un pressupost de 141.888 €.

La Regidoria de transició Ecològica ha finalitzat, d’altra banda, una segona mesura que ha consistit en un projecte d’adequació dins del sistema de tractament de fangs de l’estació depuradora de Castelló, finançada per l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals de la Generalitat Valenciana dins del conveni de gestió de l’Estació Depuradora.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari