La Diputació inverteix en la millora de la xarxa de carreteres de l'Alt Palància

Es tracta de dues obres “molt importants” per als municipis de Castellnovo, Almedíjar i Navajas perquè resolen els problemes de seguretat

La Diputació inverteix en la millora de la xarxa de carreteres de l'Alt Palància
09/12/2019 -

La Diputació de Castelló ja ha iniciat les obres per a eliminar dos ‘punts negres’ de la xarxa provincial de carreteres a la comarca de l’Alt Palància. En concret, les màquines ja estan sobre el terreny de la CV-200 entre Castellnovo i Almedíjar i en l’accés a Navajas per la CV-213, com així ho ha pogut comprovar aquest matí el president de la institució provincial, José Martí, i el diputat de Carreters, Santi Pérez, qui ha anunciat que en total s’invertiran 1,25 milions d’euros en la modernització i en la millora de la seguretat viària d’aquestes carreteres.

En el primer dels casos, ha explicat Pérez, es tracta d’un tram de 800 metres “molt perillosos” de la CV-200 entre Castellonovo i Almedíjar i que es caracteritza per la seua estretor i per la manca de cunetes. Per a posar-li remei, la Diputació ha assignat 499.390 euros que es destinaran a l’ampliació de la calçada dels cinc metres actuals fins als sis, mentre que també es formigonaran les cunetes i es reforçarà la senyalització horitzontal.

Tant l’alcaldessa de Castellnovo, Carmina Gil, com el tinent d’alcalde d’Almedíjar, Emilio Chiva, han coincidit a l’hora de qualificar “d’històric” la realització d’aquestes obres “tan reivindicades pels nostres municipis”, ja que, “per fi”, “es dóna solució al greu problema de seguretat que existia en aquesta carretera”.

L’altra de les actuacions s’està duent a terme per part de la institució provincial és la millora de la carretera que connecta Navajas amb l’A-23, per a la qual s’estan invertint un total 745.000 euros. En aquest cas s’està actuant en un segment d’1,2 quilòmetres en el que s’ampliarà la calçada dels cinc metres actuals fins als 7,5, “el que farà més còmoda i més segura tant l’entrada com l’eixida del municipi tant per als veïns com per als múltiples turistes que arriben cada any a l’estiu i en altres períodes vacacionals”, ha explicat el diputat. Pel que fa a l’opinió de l’Ajuntament, l’alcaldessa, Patricia Plantado, ha agraït a la Diputació la seua celeritat a l’hora de reprendre les obres, “que han patit diverses aturades des que es van iniciar en 2016”.

LA CONNECTIVITAT AMB L’INTERIOR, UNA PRIORITAT

El president José Martí ha dit des de la mateixa zona d’obres que “la millora de la connectivitat entre pobles i comarques és una prioritat d’aquesta nova Diputació, perquè aproximant persones i serveis aconseguirem millorar les oportunitats i la qualitat de vida dels nostres veïns de l’interior”. En 2020, seran 4,9 milions d’euros la inversió que es destinarà a aquest objectiu, i que es traduirà en la consolidació de la nostra aposta per la modernització de la xarxa provincial de carreteres.

A més a més, Martí ha subratllat el bon paper de les empreses adjudicatàries que, segons han explicat, han apostat per la contractació de persones de la comarca per a la realització de les obres.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari