La Comunitat Valenciana registra un dels dies amb menys morts per coronavirus

Segons l’última actualització, en les últimes hores han mort 5 persones, un dels nombres més baixos des de l’inici de la pandèmia

La Comunitat Valenciana registra un dels dies amb menys morts per coronavirus

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha informat que la Comunitat Valenciana ja ha registrat el dia amb menys ingressos hospitalaris per coronavirus: 11 en les últimes hores. No obstant això, no és l’única xifra que dóna alé de hui, ja que també ha sigut un dels dies amb menys defuncions d’aquesta pandèmia.

En concret, en les últimes hores (les dades que ofereix cada dia la conselleria són de la jornada anterior, quan es van tancar les estadístiques) tan sols s’han produït 5 defuncions, una d’elles a la província de Castelló, una altra en la d’Alacant i tres més en la de València. Dues de les persones que han mort eren usuaris o usuàries de residències de majors, encara que no s’ha concretat de quina província.

D’aquesta manera, el total de defuncions a causa del coronavirus fins hui és de 1.279 en la Comunitat Valenciana: 195 a Castelló, 452 a Alacant i 632 a València.

La primera mort a la regió es va produir el 12 de març, dos dies abans que es decretara l’estat d’alarma per part de l’Executiu i començara, així, el confinament, que hui comença a desescalar-se amb l’inici de la fase 0. Des d’eixa data van anar augmentant les defuncions diàries i, fins a aquest 4 de maig, el número més baix ha sigut de 3 el passat 18 de març, en el qual malauradament ja havien perdut la vida 19 persones.

Tal com mostra el gràfic, el pic en la corba de morts diàries es va produir el 2 d’abril, fa poc més d’un mes, i des de llavors aquesta xifra ha baixat encara que amb repunts. La disminució més clara es va produir el passat 26 d’abril, en el qual es van registrar tan sols 4.

Per tant, els casos de hui no sols són dels més xicotets des que la pandèmia va arribar a la Comunitat Valenciana, sinó que també suposen la xifra més baixa dels últims 7 dies.

Malgrat això, 1.279 persones han mort amb coronavirus, 476 d’elles en residències de majors de la regió, dues més que ahir. Segons el Ministeri de Sanitat, això significa que s’han produït 25,36 morts per cada 100.000 habitants. Espanya registra 25.428 defuncions fins a la data de hui.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari