Puig demana esforç, responsabilitat i confiança per a acabar amb el coronavirus

El president ha llançat un missatge institucional recordant com la societat valenciana va tirar endavant en moments difícils de la història gràcies a l’esperit de superació

Enmig de la crisi sanitària global contra el coronavirus i amb l’estat d’alarma decretat a Espanya, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha llançat un missatge institucional instant a l'”esforç”, la “responsabilitat” i la “confiança” dels valencians i les valencianes per a actuar amb responsabilitat i frenar, així, la propagació del coronavirus, que segons l’última actualització de la consellera de Sanitat a migdia, ja s’ha cobrat la vida de 4 persones i ha contagiat a 403 en la Comunitat Valenciana.

Puig ha fet referència a com la ciutadania va poder tirar avant d’episodis de gravetat amb l’esforç de tots i totes, com va passar amb la riuada de 1957, la pantanada de Tous de 1982 o la DANA de la Vega Baixa de l’any passat. “És la nostra millor bandera”, ha insistit.

En aquest sentit, el president de la Generalitat Valenciana ha explicat que aqueix “esperit” és el que cal recobrar amb aquesta crisi sanitària que ha conduït al president del Govern, Pedro Sánchez, a decretar l’estat d’alarma. “En eixos moments, l’esforç de la societat va ser clau per a tirar avant. Ara faig una crida a la responsabilitat, a la prevenció i a la solidaritat del poble valencià”, ha afegit.

El líder del Consell ha continuat el seu discurs explicant que “és fonamental que tots i totes contribuïm a aquesta crisi per a ajudar i protegir als nostres familiars, als nostres amics i als nostres veïns”. Així, ha recordat que és necessari llavar-se les mans per a preservar la salut dels altres; evitar desplaçaments per a frenar el contagi; reduir els contactes amb persones per a minorar la infecció; alliberar la sanitat quan no siga indispensable perquè el personal sanitari atenga els casos més urgents; comprar els aliments i productes necessaris; i seguir les instruccions sanitàries per a “evitar la destrucció de treball i el tancament d’empreses”.

Així mateix, Puig ha recordat que aquest matí s’ha reunit en una conferència via streaming juntament amb la resta de presidents autonòmics i Sánchez i que tots han coincidit, malgrat les diferències ideològiques, que l’important és estar units “tots a l’una per a superar aquesta crisi, perquè la superarem”.

El president ha acabat el seu discurs institucional recordant que els pròxims dies són molt difícils i ha aprofitat per a llançar un missatge al·legant a l’”imprescindibles” que són els valencians i les valencianes a títol individual: “Tens una missió. És el moment de fer pels altres el que voldries que feren per tu, pels teus, tu eres imprescindible per a superar aquesta crisi amb els menors danys per a la salut, que és el més important, i per al treball i l’economia de tots”. “Esforç, responsabilitat i confiança”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari