Suspesos els mercats de Castelló i del Grau i la fira d'atraccions per prevenció

L’Ajuntament treballa en l’elaboració d’un pla municipal amb mesures de contingència i apel·la a la responsabilitat i la serenitat

Suspesos els mercats de Castelló i del Grau i la fira d'atraccions per prevenció
12/03/2020 -

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat hui en despatx extraordinari la suspensió de la celebració dels mercats de venda no sedentària del dilluns 16 de març i els divendres 13 i 20 de març, així com la suspensió del funcionament de l’activitat de la Fira d’Atraccions, i la del procediment de declaració responsable per a la instal·lació i funcionament de les activitats eventuals, portàtils i desmuntables en via pública que s’han presentat en el consistori amb motiu de les festes de la Magdalena 2020. Aquestes suspensions obeeixen a raons sanitàries d’urgència per a la contenció i el retard de l’epidèmia de Covid-19 a la ciutat de Castelló.

El portaveu de l’equip de govern, Rafa Simó, ha explicat aquestes accions aprovades en junta i ha anunciat que s’està treballant en l’elaboració d’un pla de contingència municipal que inclourà un paquet de mesures encaminades a “la contenció, per a frenar la corba epidèmica de la qual adverteix el Ministeri de Sanitat, i evitar un contagi massiu”. Un document que haurà de ser formalitzat per una pròxima junta de govern extraordinària i que recollirà les mesures a aplicar a la ciutat.

Simó també ha donat compte en la seua compareixença de les mesures anunciades per la Conselleria de Sanitat aquest mateix matí, entre elles el tancament dels centres especialitzats d’atenció a majors, clubs socials de jubilats, llars del pensionista o similars; la suspensió de viatges d’oci o culturals organitzats per centres educatius, associacions o entitats culturals dins o fora de la Comunitat Valenciana; l’anul·lació dels programes d’intercanvi de professorat en tots els nivells educatius; i la suspensió de pràctiques formatives de l’alumnat que cursa graus en Ciències de la Salut. A més, s’ha cancel·lat la participació del personal sanitari en els congressos, seminaris o cursos, d’acord amb les organitzacions professionals, s’han suspés lliurances i vacances del personal sanitari i s’activarà un pla d’ampliació de llits hospitalaris. També es posarà en marxa un número de telèfon per als ajuntaments, per a donar resposta a consultes de tipus administratiu no sanitari, entre altres mesures.

En aquesta línia, el portaveu de l’equip de govern de Castelló ha fet una crida a la “serenitat, la responsabilitat individual i al seny”. Simó també ha incidit en què no es convoquen ni s’acudisca a actes multitudinaris i que se seguisquen els consells de les autoritats sanitàries.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari