Castelló informa al Consell i al Serrallo de la redacció d'un pla de qualitat de l'aire

La Regidoria de Transició Ecològica participa en una primera reunió de la taula tècnica de qualitat de l’aire

Castelló informa al Consell i al Serrallo de la redacció d'un pla de qualitat de l'aire
07/10/2019 -

La Regidoria de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló ha assistit a una taula tècnica de qualitat de l’aire i ha informat el Consell, al port i a les empreses del Serrallo de la seua intenció d’activar abans que acabe l’any la redacció d’un nou pla de qualitat de l’aire, amb l’objectiu de comprovar els indicadors, amb especial èmfasi en la zona del Grau.

A aquesta comissió, que convoca la Generalitat, van assistir, a més de representants de la Regidoria de Transició Ecològica que dirigeix Fernando Navarro, càrrecs tècnics dels departaments autonòmics de Medi Ambient i Emergències, i responsables de l’Autoritat Portuària de Castelló. L’Ajuntament espera la pròxima convocatòria de la taula de qualitat de l’aire, que engloba a representants polítics dels ajuntaments de l’àrea metropolitana de Castelló i als col·lectius ecologistes.

Des del Consell han traslladat a l’Ajuntament la possibilitat de realitzar de manera conjunta el pla de qualitat de l’aire de Castelló. El govern municipal disposa enguany d’una línia pressupostària de 16.000 euros per a dur a terme la redacció d’aquest.

En la reunió s’ha exposat la necessitat de conéixer els orígens de les olors que de manera episòdica es produeixen en el districte marítim i han coincidit en la necessitat de realitzar informes en profunditat que analitzen la causa d’aquestes olors i les substàncies que els componen. La Regidoria de Transició Ecològica també ha reclamat al Consell la conversió en fixa de l’estació de mesurament de la Marina.

Així mateix, Ajuntament de Castelló, Consell, port i empreses han acordat centralitzar en un protocol d’actuació el sistema d’avisos i trucades dels ciutadans.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari