Mezquita destaca el pes estratègic de les associacions per a fer front a la pandèmia i en la recuperació econòmica de Castelló

Mezquita destaca el pes estratègic de les associacions per a fer front a la pandèmia i en la recuperació econòmica de Castelló
26/12/2020 -

El regidor de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita, ha presidit l’última reunió de l’any del Consell de Participació Ciutadana de Castelló. En la trobada, els participants han valorat positivament l’impacte de l’activitat associativa de les organitzacions i entitats de la ciutat, així com el seu pes estratègic en la recuperació econòmica de Castelló.

L’edil de Participació ha recordat que “en aquest any que tanquem han estat fonamentals per a fer front a la ciris i arribar allà on les institucions no hem pogut. en 2021 continuarem donant-los suport per a que contribuïsquen a construir una ciutat diversa, igualitària i sostenible”. Mezquita ha agraït a “les més de 65.000 persones associades i a les 8.000 persones que dediquen el seu temps a millorar la vida de la ciutat i a dinamitzar la societat castellonenca”.

El regidor ha recordat que, tal com va demostrar l’Estudi d’Impacte de les Associacions de Castelló les entitats generen un impacte econòmic i social considerable a Castelló. En eixe sentit, cal recordar que en Castelló hi ha 832 associacions, les quals organitzen 2.000 activitats puntuals i més de 3.500 activitats periòdiques anuals.

El consistori col·labora en l’organització d’activitats per part de les entitats amb una línia d’ajudes que ascendeix a 80.000 euros. Arran de l’estat d’alarma, els terminis per presentar els projectes es van ampliar considerablement. Un altre dels programes que ha promogut Participació ha estat l’Aprenentatge-Servei (ApS), amb el qual les associacions i els centres educatius han col·laborat per dur endavant mesures de caire social. Aquest, com altres projectes de l’àrea que dirigeix Francesc Mezquita, s’emmarca dins del projecte de Castelló Ciutat Educadora.

Impacte econòmic de 17 milions

D’aquesta manera, Castelló consolida l’activitat associativa tal i com es mostrava en el darrer Estudi d’Impacte de les Associacions de Castelló. El treball d’investigació descobria també que els ingressos totals de les associacions de Castelló són de vora 17.000.000 d’euros. Així mateix, en l’informe es mostrava que les entitats de Castelló multiplicaven per dos cada euro que rebien de l’Administració Pública.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari