Moliner apel·la a la 'capacitat infinita de prosperar' de la província en l'obertura d'un Work Fòrum de rècord

El president anima a empreses i aturats a consolidar l’eficàcia d’aquesta fira de l’ocupació com “el LinkedIn del territori”

Moliner apel·la a la 'capacitat infinita de prosperar' de la província en l'obertura d'un Work Fòrum de rècord
10/04/2019 -

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha apel·lat hui en l’obertura del V Work Fòrum Castelló a la “capacitat infinita de prosperar de la província de Castelló gràcies al talent de les persones que busquen la seua oportunitat laboral, al potencial de les empreses que estan demandant aqueix talent i sempre que es prenguen les decisions adequades per a garantir l’ecosistema econòmic que propicie que es genere més ocupació”. En un abarrotat saló d’actes de la Cambra de Comerç de Castelló, el president Moliner al costat de la presidenta de la Cambra, Lola Guillamón, ha donat inici a una cinquena edició d’aquesta fira de l’ocupació amb xifres de rècord: 1.900 inscrits, 40 empreses participants i oferents d’ocupació, 2.070 entrevistes de treball sol·licitades per a cobrir més de 200 ocupacions de 111 perfils professionals diferents i que les empreses ofereixen directament entre hui i matí en el Work Fòrum.

Unes xifres, que tal com ha destacat el president provincial, avalen el bon funcionament d’un esdeveniment en el qual convergeix el talent dels professionals castellonencs amb les necessitats laborals de les empreses de la província. “Les xifres demostren el potencial que té aquesta iniciativa que arrancàvem fa cinc anys i que pretenia congregar en el mateix espai físic i temporal l’oferta i la demanda, tot el talent acumulat per la gent que en aqueix moment no tenia una oportunitat laboral i totes les demandes que les empreses pogueren tindre per a convertir aqueix talent en prosperitat per a la nostra terra.

Les mateixes xifres parlen de com ha arribat a consolidar-se aquest esdeveniment, arribant a ser l’esdeveniment d’ocupació més important de tota la Comunitat Valenciana”.

Moliner ha agraït a tots els tècnics que han fet possible aquesta fira carregada de serveis, ponències formatives i tallers i ha animat a tots els participants a aprofitar l’oportunitat. “Work Fòrum vol ser el Linkedin del territori, la gran plataforma en la qual coincidisquen tots aquells que tenen molt que aportar i tots aquells que necessiten que els aporten. I en aqueixa conjunció que plantegem hui i demà ací en aquest espai és fonamental que cadascun de vosaltres òbriga el vostre angular per a ser capaç d’aprendre de trobar oportunitats, desenvolupar capacitats per a cada dia estar més preparat per a ocupar un lloc de treball, en els tallers i en les conferències que hi ha programades en Work Fòrum”.

La presidenta de la Cambra de Comerç, Lola Guillamón, ha assenyalat per la seua part que “Si en la primera edició, 17 empreses se sumaven a aquesta iniciativa, hui aquest número s’ha duplicat, així com el nombre de persones que s’acosten a nosaltres amb la confiança d’aconseguir noves oportunitats laborals. En aquesta ocasió el Work Fòrum s’avança de la tardor a la primavera per a aprofitar el potencial turístic i de servei que té aquesta província, un sector amb gran impacte en l’ocupació i que necessita perfils que ens permeten guanyar en competitivitat i en el desenvolupament de la nostra economia”.

Cal assenyalar en aqueix sentit que el Work Fòrum Castelló es planteja com un innovador programa de 360º que implica a tots els agents del món laboral sota la fi última de fomentar l’ocupació, promoure el talent, millorar la preparació dels castellonencs i la competitivitat de les empreses de la província.

Un espai d’oportunitats ja consolidat en Castelló

L’evolució positiva que ha tingut en la seua trajectòria aquesta trobada de la Diputació i la Cambra de Comerç pel foment de l’ocupació a Castelló és la millor prova que és un recurs útil per a continuar generant riquesa i oportunitats a la província.

I és que, si bé és cert que Work Fòrum Castelló va arrancar en la seua primera edició amb xifres molt positives de fins a 1.010 inscrits, els indicadors de 2019 eleven aqueixa participació fins a pràcticament duplicar-la. Programa replet d’activitats i serveis per l’ofici.

En aquesta cinquena edició, el claim o leitmotiv del Work Fòrum Castelló vol tractar la millora de l’ocupabilitat de les persones majors de 45 anys, tractant de conscienciar sobre el que es coneix com a “edatisme laboral”.

Per a això s’ha plantejat el següent panell de conferències:

Dia 10

“L’edat, un handicape a superar en matèria de RH”. Club de Recursos Humans.

“Sé l’ovella negra. Destaca de la resta i millora la teua ocupabilitat”. Laura Barreda. Experta en Marca Personal.

Mercat de treball, competències i talent. Esmeralda Romero.

“Acompanyant en el procés de trobar treball. Et compte la meua experiència”. Taula redona d’experiències. Fundació Tots Units, Cuinatur i Acció contra la fam.

La tarde del dia 10:

Conferència per a les empreses: “La teua edat és un tresor: la importància de comptar amb el talent sènior en l’empresa”. Fundació Adecco.

Día 11

“Mapa de recursos d’ocupació a la província”.

Agències de Col·locació de Diputació i Cambra de Comerç, LABORA i sector priva. Motivacióó.

ESIC Comunicación per a l’èxit professional. Maribel Vilaplana.

Ampli programa d’activitats

L’ampli programa d’activitats abastarà diferents tallers per a millora professional (test d’ocupabilitat, laboratori de cv i orientació professional) i inscripció en Agències de Col·locació de Diputació de Castelló i Cambra de Comerç.

En Work Fòrum Castelló, a través de les xarrades i conferències els participants descobriran els secrets per a augmentar la seguretat en un mateix i mirar al futur amb una esperança entusiasta i real, aprendre les claus de l’alt rendiment professional i les oportunitats de negoci i laborals, conéixer les eines que incrementaran les teues possibilitats d’èxit per a ser el millor candidat en un procés de selecció.

Enguany la fira comptarà amb la presència de diferents ETT de la província que oferiran informació a les persones demandants d’ocupació per a inscripció en les ofertes que gestionen, així com assessorament i orientació de l’Oficina Europe Direct sobre els recursos i programes de formació i mobilitat de la Unió Europea.

Com en l’edició anterior, s’han posat a la disposició dels interessats diverses línies d’autobús per a afavorir la mobilització dels habitants de l’interior provincial, que parteixen des dels Centres CEDEIXES (Albocàsser, Lucena, Morella Sogorb i la Vall d’Alba) i una nova línia que té eixida des de Vinaròs. Per a sol·licitar-ho cal posar-se en contacte en el telèfon 964242196.

Tota la informació del programa de l’esdeveniment i la inscripció oberta en workforumcastellon.es

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari