Moliner comprova el bon funcionament del programa pilot de turisme inclusiu de la Diputació 'Castelló per a Tots'

El president comparteix impressions a Peníscola amb els tècnics i beneficiaris d’aquest programa provincial pioner

Moliner comprova el bon funcionament del programa pilot de turisme inclusiu de la Diputació 'Castelló per a Tots'
05/04/2019 -

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha comprovat aquest matí el bon funcionament que ha tingut la fase pilot del programa de turisme inclusiu de la Diputació, ‘Castelló per a Tots’. En una jornada de treball a Peníscola, el president ha comprovat de la mà dels tècnics que han dut a terme el programa així com amb els beneficiaris, les primeres experiències amb la condició de perfilar qüestions d’aquest model pioner de turisme social.

Cal tindre en compte que aquesta primera edició de Castelló per a Tots naix de la mà de Cocemfe Castelló, compta amb el suport de tots els municipis i sectors turístics representats en el Consell Plenari del Patronat Provincial de Turisme i ha contemplat un viatge de cinc dies i quatre nits en la costa provincial.

el president Moliner ha explicat que “he volgut comprovar en primera persona com ha funcionat una experiència atrevida que des de la Diputació creguem de la mà de Cocemfe per a experimentar viatges inclusius en els quals persones amb discapacitat pogueren gaudir de la nostra província. Aquesta ha sigut la primera convocatòria que conclou hui, i crec que la valoració de tots ha sigut tremendament positiva, sempre hi ha matisos a millorar i prenem bona nota d’això, però hem aconseguit que la província de Castelló explote la important quantitat de recursos turístics que durant aquests anys ha adaptat i, sobretot, que tinguem un territori en el qual les persones amb discapacitat se senten amb les mateixes possibilitats de gaudir d’aquesta terra fantàstica com podem fer-ho els altres”.

En aqueix sentit, Moliner ha incidit “que siguem un territori que cada vegada més aculla a tots els que vulguen visitar-nos també és una oportunitat per al futur. Castelló té en aquests moments un cor obert a la inclusió social de la discapacitat i crec que aquesta experiència de la Diputació obri un camí per a consolidar un programa de viatges que Castelló siga per a tots i gaudit per tots”.

Cal tindre en compte que per a aquesta primera fase pilot del programa, la Diputació l’ha dotat d’una inversió de 15.000 euros per a propiciar 40 places per a un viatge de 6 dies i 5 nits que conclou hui.

Per part de Cocemfe, la valoració de la presidenta, Josefina Mora, ha sigut molt positiva. “D’un u a un deu li donem un deu a aquesta experiència. Les instal·lacions totalment adaptades, hem fet viatges, activitats complementàries com a gimnàstica, ens hem sentit lliures com una persona totalment normal i aqueix és l’objectiu que han de tindre aquestes iniciatives”.

Cal assenyalar que els requisits per a gaudir d’aquesta iniciativa han sigut ser resident a la província de Castelló, tindre més de 18 anys i comptar amb el certificat de mobilitat reduïda.

Una ‘còpia’ del model de l’exitós Castelló Sénior

Moliner ha explicat que el finançament del viatge també és a càrrec de la Diputació “en el cas de necessitar un acompanyant per a garantir la seua mobilitat”.

El disseny de les bases que regeixen aquest programa s’ha dut a terme de forma molt similar a les del reeixit Castelló Sènior amb el qual la Diputació porta anualment a 10.000 persones majors de la província a gaudir del turisme dels municipis de Castelló i que aquesta mateixa setmana ha iniciat el seu termini d’inscripció amb gran èxit de convocatòria.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari