Moliner consolida el seu suport a 'Els Pelegrins de Les Useres' com a emblema patrimonial

El president participa en l’eixida de l’ancestral peregrinació des de l’església de Les Useres en el seu suport a aquesta celebració

Moliner consolida el seu suport a 'Els Pelegrins de Les Useres' com a emblema patrimonial
26/04/2019 -

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha participat aquest matí en l’eixida dels peregrins d’una de les més emblemàtiques rogatives a Sant Joan de Penyagolosa: Els Pelegrins de Les Useres. Així, Moliner ha tornat a mostrar el seu suport a aquestes ancestrals peregrinacions com a part del projecte de la Diputació, Camins del Penyagolosa que incideixen en la preservació, difusió i posada en valor d’aquest patrimoni cultural immaterial com candidatura de patrimoni mundial de l’Unesco.

Moliner ha assenyalat que “portem anys treballant en aquest projecte que està conseguint importants passos en el camí de valorar nostre patrimoni cultural, difondre-lo, preservar-lo, i aconseguir que siga conegut no només per les generacions venideres sino com a potencial turísic que enriquisca amb noves oportunitats els nostres pobles”.

En aquest sentit, Moliner ha expressat que “hui és un día d’orgull per a tots els castellonencs, que sentim a través de les nostres tradicions i patrimoni aquesta vinculació, aquesta connexió única amb el nostre territorio. Hui és un día d’agraid a tots els que treballen perquè aquesta tradició es reforce cada any que passa”.

‘Els camins del Penyagolosa. Un itinerari cultural per conservar’

Com a part del seu treball per posar en valor, difondre i preservar els atractius culturals i històrics d’aquests ancestrals camins, la Diputació va publicar el llibre d’Àlvar Monferrer, ‘Los caminos del Peñagolosa. Un itinerario cultural por conservar’.

A través d’aquesta obra, Monferrer mostra la vessant més religiosa i històrica de l’expedient que el grup d’experts de Camins del Penyagolosa està preparant per a optar a ser candidatura a Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari