Moliner consolida l'aliança de la Diputació amb l'UJI per a irradiar coneixement i oportunitats de futur a tota la província

En la seua última reunió com a president amb la rectora Alcón, reafirma la “lleialtat institucional, col·laboració i compromís” amb l’UJI

Moliner consolida l'aliança de la Diputació amb l'UJI per a irradiar coneixement i oportunitats de futur a tota la província
30/05/2019 -

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, i la rectora de la Universitat Jaume I, Eva Alcón, han constatat en la seua última trobada oficial la gran aliança que han consolidat les dues institucions amb la condició d’irradiar el coneixement universitari i les oportunitats de futur que d’ell es desprenen a tot el territori provincial. La reunió de treball ha servit a més per a materialitzar dos dels importants acords que manté la Diputació amb la Universitat, d‘una banda la signatura del conveni de finançament del programa d’acceleració empresarial Castelló Global Program amb 65.000 euros per part de la Diputació i, per una altra, el nou conveni de col·laboració sobre l’Observatori Provincial del Clima i Sosteniment de l’Estació de Canvi Climàtic i dels seus efectes sobre els recursos hídrics a la província de Castelló, amb una aportació de 25.000 euros per part de la Diputació.

El president Moliner ha assegurat que “hem mantingut una reunió de treball fruit de l’excel·lent relació que Universitat i Diputació hem mantingut durant aquests anys. Som conscients que som dos aliats en el territori, que sumar-li valor per part del focus més gran de coneixement com és l’UJI a cadascun dels pobles i racons de la nostra terra ha sigut una obsessió per part d’aquest Govern Provincial, i crec que hem comptat amb la Universitat com a gran aliada. Vull agrair l’excel·lent predisposició dels rectors de la Universitat que han estat sempre col·laborant amb la Diputació i el fet d’haver generat tantes oportunitats a tanta gent en tots els racons de la província de Castelló gràcies a aquesta col·laboració”.

Per part seua, la rectora s’ha sumat a les paraules del president indicant que “hem signat aquests últims convenis amb la Diputació, i per a nosaltres ha sigut una satisfacció col·laborar en els programes culturals, de territori, amb la Diputació. Ho hem fet, com sempre fem les institucions, amb lleialtat institucional, hem tingut molt bon acolliment per part de tota la societat del territori de Castelló. Crec que aquests programes que Diputació i Universitat hem portat de la mà ens han ajudat a tots a continuar avançant en el que volem, que és que el coneixement generat en la Universitat arribe a tota la societat”.

I és que cal tindre en compte que en la sòlida col·laboració i aliança que han cultivat en els últims anys la Diputació i l’UJI es troben àrees tan diferents com la cultural, l’esportiva, la d’Universitat-Empresa, la d’investigació climatològica o la turística com es va poder comprovar amb el Congrés Internacional de Turisme en l’UJI fa a penes uns dies.

Una xarxa de treball per a fer arribar a l’interior més oportunitats

La promoció cultural de tota la província a través de l’UJI és l’objecte de la col·laboració de 110.000 euros que destina la Diputació en un conveni de col·laboració que té al Programa d’Extensió Universitària (PEU) com una de les seues claus estratègiques.

I és que el PEU s’ha consolidat com una important xarxa de treball que fa arribar a l’interior els recursos de l’UJI amb una oferta de prop de 200 cursos que implementa en els municipis de menys de 5.000 habitants castellonencs. Aquest programa es consolida com l’aposta ferma de la Diputació i de la Universitat Jaume I per a vertebrar tota una xarxa de treball en el territori rural de la província que els acoste les fonts de coneixement universitàries i impulse més oportunitats de progrés en el territori.

Cal recordar que la Diputació aporta al Programa d’Extensió Universitària 65.000 euros, uns altres com la mostra de teatre Reclam amb 22.000 euros també queden inclosos en aquest conveni, així com la formació de postgrau amb 18.000 euros o la iniciativa cultural Imaginària, amb 5.000.

Compromís amb #CSEscenarioDeportivo

L’esport i les oportunitats turístiques i de desenvolupament que d’ell es desprenen especialment en els municipis de l’interior també és protagonista del treball conjunt de la Diputació i la Universitat Jaume I.

Així, la Diputació manté un conveni de col·laboració pel qual l’UJI organitza, amb l’aportació de 19.000 euros de la Diputació, el Congrés Científic de Carreres per Muntanya.

Ocupament juvenil

A més dels convenis ja citats, cal tindre en compte que la Diputació i la Universitat Jaume I mantenen altres importants vies de treball conjunt, com és el cas del conveni de col·laboració per a la contractació en la Diputació d’acabats de titular a través de la Fundació Universitat Empresa de l’UJI. Una important iniciativa que permet contractar anualment a desenes de joves i per a la qual la Diputació destinarà en 2019 100.000 euros.

Al marge de les ja citades, totes dues institucions mantenen més línies de treball actives com són la Càtedra per a l’Estudi de Centres Històrics Diputació de Castelló (amb el projecte Camins del Penyagolosa), i la Biblioteca de les Aules (col·lecció de publicacions que impulsen totes dues institucions per a fer valdre treballs relacionats amb la cultura i història de la província).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari