Moliner defensa a Brussel·les mesures per a baixar els costos energètics i mantenir els llocs de treball ceràmic

El president demana al Comissari Europeu d’Energia que reconsidere les propostes del Govern que “condemnen la cogeneració”

Moliner defensa a Brussel·les mesures per a baixar els costos energètics i mantenir els llocs de treball ceràmic
25/04/2019 -

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha defensat aquest matí a Brussel·les mesures per a baixar els costos energètics i mantenir els llocs de treball del sector ceràmic. Ho ha fet en la reunió que ha mantingut amb el Comissari europeu d’Acció pel Clima i l’Energia, Miguel Arias Cañete a qui li ha traslladat la preocupació existent a la província entorn de les propostes que planteja el Govern d’Espanya en l’esborrany del Pla Nacional Integrat d’Energia i Clima (PNIEC) i la seua afecció a la cogeneració energètica i, per tant, als costos energètics i la competitivitat del sector ceràmic castellonenc.

Després de la trobada, el president ha explicat que “moltes vegades ens queixem que es prenen decisions a la Unió Europea i no se’ns escolta en el moment que correspon. Per això hui era vital estar ací en ple procés de reflexió sobre el futur dels plans que els estats membre de la Unió han planificat per a l’energia en la dècada vinent. Estar ací i fer-li veure al Comissari europeu d’Energia la necessitat de reconsiderar algunes de les propostes que s’han fet per part del Govern d’Espanya, unes propostes que condemnen la cogeneració en el sector ceràmic i que, en definitiva, el que fan és incrementar els costos energètics, la qual cosa ajuda i condueix al fet que les empreses puguen acabar decidint anar-se a produir a llocs on l’energia és molt més barata”.

En aqueix sentit, el president ha posat l’accent principalment que “som molt conscients que ens juguem molts llocs de treball, i pensant en aqueixos treballadors, pensant en tota la gent que cada matí o bé en la ceràmica o en els sectors auxiliars a Castelló alça la persiana dels seus projectes professionals calia estar ací defensant els seus interessos i pensant que si les empreses són competitives, els llocs de treball es mantindran”.

Cal tindre en compte que no és habitual que un Comissari es reunisca amb un representant provincial, alguna cosa que el president Moliner ha agraït.

Defendre els interessos de Castelló en Europa

El caràcter europeista de Moliner en tota la seua trajectòria política al capdavant de la Diputació de Castelló li ha portat a mantenir constant el seu defensa dels interessos de la província de Castelló, també a la Unió Europea. Així, ja siga com a president en el seu moment del principal lobby europeu de províncies Partenalia i ara a través de l’oficina informativa Europe Direct Castelló, el president del Govern Provincial manté obert de forma permanent un canal d’informació i comunicació amb les actuacions i directives europees que poden afectar d’alguna manera a la província de Castelló.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari