Moliner: "Les administracions hem de crear un marc de possibilitats que faça del turisme la clau del futur provincial"

La Diputació col·labora amb l’UJI en el Congrés Internacional de Turisme Universitat-Empresa

Moliner: "Les administracions hem de crear un marc de possibilitats que faça del turisme la clau del futur provincial"
22/05/2019 -

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha participat aquest matí en l’acte d’inauguració del XXII Congrés Internacional de Turisme Universitat-Empresa organitzat per la Universitat Jaume I amb el lema ‘Turisme eres tu: el valor de les persones’ per a posar en valor que “les administracions contribuïsquen a generar un marc de possibilitats”. En aqueix sentit, Moliner ha explicat que “tenim el potencial de sumar-li molt valor a l’oferta tradicional de costa si mirem al nostre interior, si sabem aprofitar aqueixa dualitat màgica que té el nostre territori amb costa i muntanya. Devem entre tots generar un marc de possibilitats perquè el turisme xoca massa vegades amb normatives molt fèrries en tots els àmbits que dificulten fer quasi qualsevol cosa”.

És per això que Moliner ha demanat a tots els participants en el congrés que “reflexionen per a crear entre tots un ecosistema que faça possibles les coses, des del respecte absolut, des de la sostenibilitat absoluta, des d’una concepció de models en els quals tothom tinga possibilitat d’opinar, però que les coses siguen possibles, elements facilitadors que facen que de debò puguem creure en un turisme d’alt valor afegit i que siga capaç de convertir aqueixa indústria de la felicitat en un dels pilars estructurals de promoció d’aquesta terra i de futur per a la nostra gent”.

Cal assenyalar que la Diputació col·labora amb l’UJI per al desenvolupament d’aquest congrés amb una aportació de 12.600 euros a través d’un conveni de col·laboració. 

Transformar recursos en experiències i productes turístics

En la seua intervenció, el president provincial ha assenyalat la importància vital de transformar els recursos d’un territori en experiències i productes turístics. “Estem en un moment en què la societat ha canviat i, amb això les expectatives, els gustos i les demandes de la gent que formem part d’ella. Aqueixos gustos i demandes ens obliguen a pensar que també en l’oferta turística hem de reinterpretar aquest nou temps. Hem d’entendre que els recursos no eren suficients, cal ser capaços de transformar els recursos del nostre territori en experiències. Perquè només aquells territoris que són capaços de transformar aqueixos recursos que creuen tindre en experiències acaben triomfant en el turisme. En els últims anys, des del Govern Provincial ens hem obsessionat en això i hem avançat molt, però queda molt per caminar”.

És per això que el president ha incidit que “la persona com a centre d’una experiència d’un motiu o relat turístic. Ho és en la conversió de recursos en producte turístic i ho és en la utilització de les noves tecnologies. Hui la visió que ens donen les noves tecnologies ens permet no solament concebre la seua aplicació a la via turística com una forma de millorar l’accessibilitat, d’arribar molt més fàcil i directe, sinó com una forma fonamental de sumar-li valor a la mateixa experiència. Crec que aqueix concepte incorporat al mateix element turístic ens dóna una oportunitat que abordareu en aquest congrés. Un tema en el qual tenim molt recorregut per a continuar sent millors”.

Cal assenyalar que Moliner ha tingut unes paraules de record per al catedràtic Diego López Olivares, mort l’any passat i ànima mater del congrés. “Era capaç de sumar a persones que pensaven diferent, sempre en positiu i per a participar. Exemple de governança, sempre amb caràcter positiu”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari