Moliner participa en el suport de la FEMP a la manifestació contra la despoblació diumenge que ve a Madrid

El presidente provincial es uno de los dirigentes del PP que impulsan esta iniciativa por el mundo rural en el seno de la FEMP

Moliner participa en el suport de la FEMP a la manifestació contra la despoblació diumenge que ve a Madrid
27/03/2019 -

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha participat hui en el suport de la FEMP a la manifestació ‘España Vacidada’ en suport al món rural que tindrà lloc diumenge que ve 31 de març a Madrid. I és que Moliner ha sigut un dels dirigents territorials del Partit Popular que han impulsat aquesta iniciativa en el si de la FEMP, coincidint hui amb la celebració de la seua Junta de Govern.

“Aquest pròxim diumenge Madrid acollirà una manifestació en defensa de l’Espanya rural. Aquesta Espanya habitada per poca gent, però que ens contribueix a la resta amb cultura, amb tradicions, amb paisatge i amb preservació de patrimoni. I hem aconseguit que la Junta de Govern de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies done suport a la manifestació, a proposta del Partit Popular. Hem estat sempre, com des de la Diputació de Castelló ajudant perquè aqueixos municipis de l’interior menys poblats puguen continuar tenint vida. Això a més contribueix a la qualitat de vida no solament dels quals habiten en aqueixos pobles sinó també dels quals habiten en municipis més grans, en entorns més urbans”.

És per això que Moliner ha valorat com a “extraordinària notícia el que tot el municipalisme espanyol estiga responent al costat d’alguna cosa que alguns portem defensant des de fa molt temps”.

Cal assenyalar que la manifestació ‘España Vacidada’ està convocada per a diumenge que ve, 31 de març, per les plataformes Soria ¡Ya! i Teruel Existe. . La iniciativa pretén visibilitzar el problema de la despoblació que pateixen els territoris de l’interior, que necessiten solucions i mesures per a revertir el seu buidament.

Consolidant Repoblem com a programa estratègic

La Diputació de Castelló manté l’objectiu de revertir la despoblació entre els estratègics de la seua actuació. Així, ha articulat diverses mesures per a tractar de contrarestar la despoblació de l’interior com una de les seues actuacions més prioritàries. Les més rellevants, la pròxima posada en marxa de guarderies rurals (Unitats de Conciliació Familiar) a partir del mes d’abril, les Escoles Matineres en centres educatius o les Unitats Respira (Unitats de Respir Familiar) per a la cura de dia de persones majors dependents, el Transport Rural amb finalitats Metges i les ajudes a la natalitat per a municipis de menys de 1.000 habitants.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari