Moliner reivindica en el Dia de la Província que "he treballat perquè l'orgull de ser de Castelló ens connecte a tots"

25/03/2019 -

El Saló de Recepcions de la Diputació de Castelló ha sigut testimoni, per cinqué any consecutiu, del Dia de la Província en el qual el Govern Provincial ha fet lliurament de l’Alta Distinció de la Diputació a la Cambra de Comerç de Castelló. Més de 200 representants de la societat provincial entre alcaldes, associacions i col·lectius veïnals, professionals i empresarials han presenciat també el lliurament del reconeixement en forma de distinció provincial al Mèrit de les Arts a Salvador Vicent Martínez ‘Yunke’, al Mèrit de la Solidaritat a les Germanes de La nostra Senyora de la Consolació de l’Hospital Provincial, al Mèrit Innovador a Sebastián Albella Amic i al Mèrit Esportiu a Pablo Herrera Allepuz.

En el transcurs de la qual ha sigut una emocionant i solemne celebració acompanyada de la litúrgia protocol·lària que li correspon, el president de la Diputació, Javier Moliner, ha reconegut en el dia gran de la província que “he treballat perquè l’orgull siga el sentiment que ens connecte a tots els castellonencs, el que faça de la diversitat la nostra fortalesa, i de les 135 identitats la nostra bandera”.

En una intervenció carregada de sentiment hi ha hagut espai per a l’al·lusió als contrastos que fan única a la província de Castelló. “Som el Castelló que gaudeix d’un passeig per l’arena de la platja de Voramar i de respirar pau en la Font dels Banys. El que s’emociona amb el Rotllo i la Canya i en encendre les fogueres de Sant Antoni”.

Moliner ha fet també referència al treball del seu equip per “fer una Diputació útil al servei dels castellonencs, i reivindicar sense complexos la nostra identitat com a poble. Des del consens i amb els peus en la terra, però sempre somiant en gran per a construir un Castelló millor”.

Homenatge als valors identitaris de la província

En l’emotiu discurs del president Moliner ha sigut constant l’homenatge als valors identitaris de la província i a les persones il·lustres de Castelló.

“Som el Castelló dels quadres costumistes de Puig Roda i dels murals realistes de Traver Calzada que donen la benvinguda a aquesta casa; de la música clàssica de Matilde Salvador i de l’obra avantguardista de Carles Santos; dels poemes de Max Aub i la mitologia de Josep Pasqual Tirado. Som el Castelló de les bandes de música, de la dolçaina i tabal, dels bous al carrer i els correfocs. Som el Castelló del ball pla i la jota aragonesa. Som el Castelló on aflora el Mijares en la terra alta i desemboca el Millars en el nostre mar. Som el Castelló de la diversitat, de la llibertat, del respecte i la convivència”.

Alta Distinció de la Província: Cambra de Comerç de Castelló

L’Alta Distinció i medalla d’or de la Província ha recaigut en la Cambra de Comerç de Castelló com a corporació líder en el seu àmbit d’actuació que representa a més de 43.000 empreses de totes les grandàries i sectors de la província i que en els seus 118 anys de trajectòria ha exercit amb èxit les seues comesses de fomentar la creació, consolidació i desenvolupament de les empreses, contribuint amb això al desenvolupament de la nostra província.

En paraules del president Moliner, “simbolitza la força imparable d’una terra que no es deté davant res ni ningú. La Cambra de Comerç agafa el testimoni de la Universitat Jaume I, Porcelanosa, Avel·lí Corma i el Vila-real. Hui tot un poble es posa en peus per a reconéixer una llarga trajectòria al costat del sector empresarial, de la creació d’ocupació, un treball obrint les portes del món i cultivant l’èxit dels nostres sectors bandera dels quals hui ens sentim tan orgullosos”.

Paraules especialment afectuoses ha tingut el president per a la presidenta de la Cambra, Lola Guillamón, que ha recollit l’Alta Distinció en nom de tots els presidents que l’han precedida i de l’equip humà de l’entitat. “Una dona exemple de constància, lluita i coratge, una empresària que s’ha hagut d’obrir les portes en un món d’homes però que mai li ha tremolat el pols. Una dona que pot estar orgullosa de representar a la dona treballadora castellonenca i d’obrir camí, silenciós però efectiu, per la igualtat real entre homes i dones”.

Per la seua part Lola Guillamón, ha agraït aquest reconeixement al mateix temps que, en nom de tots els premiats, ha posat en valor que “res pot ser més grat que els teus reconeguen els teus desvetllaments i que els que més a prop tens t’abrigallen. Hui és un dels dies més importants per a la Cambra de Comerç de Castelló, que ens servirà a tots per a continuar treballant com a entitat de serveis i, així, complir amb noves fites històriques, sempre amb la mirada posada a afavorir contextos econòmics i empresarials que ens permeten majors cotes d’ocupació i benestar per a tots. En aqueixa tasca estarem ocupats aquest pròxim segle”.

Distinció al Mèrit de les Arts: Salvador Vicent Martínez ‘Yunke’

El mag més internacional de la província, mereixedor dels més prestigiosos premis a tot el món, Salvador Vicent Martínez ‘Yunke’ ha sigut distingit al Mèrit de les Arts amb la medalla de plata de la província.

De l’il·lusionista el president Moliner ha destacat la seua “humilitat, talent i constància que li han portat pel cap alt. És el gran il·lusionista que sale en el prime time, plena teatres i premis internacionals, i al mateix temps reivindica la seua terra que li vol. Perquè el seu compromís és ajudar a fer una mica més gran Castelló apadrinant iniciatives solidàries, defensant els nostres productes o invertint en noves propostes culturals com el Magic Museum a Peníscola”.

Entre els reconeixements internacionals citats pel president en la trajectòria de ‘Yunke’, destaquen els campionats mundials de màgia Mandrake’s D’Or, l’esment d’Honor de la Família Real de Mònaco o el Premi Mundial de la Màgia Oracle d’Or.

Distinció al Mèrit Esportiu: Pablo Herrera Allepuz

Pablo Herrera Allepuz és l’esportista olímpic castellonenc amb més participacions en Jocs Olímpics i amb uns dels millors palmaresos internacions: Medalla de plata en els Jocs Olímpics d’Atenes 2004. Campió en el World Tour de Lianyungang (la Xina)’ 04, 2n lloc en el Gran eslam de Marsella de França’ 09, 5é lloc en el Campionat del Món de Stavanger Noruega’ 09 al qual se suma el recent bronze aconseguit en el Mundial celebrat a Doha. A més d’haver trepitjat l’arena de les platges dels 5 continents amb el seu impecable joc. Amb 20 anys va ser Campió del Món Sub 21.

Distinció al Mèrit Innovador: Sebastián Albella Amigo

El distingit al Mèrit Innovador, Sebastián Albella Amic, és el president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors.

“Sebastián és exemple d’un castellonenc que ha fet servir la seua professió i vocació per a ajudar a construir una societat més justa i amb més oportunitats. Aquest és el premi per a un castellonenc que ha triomfat en la seua professió, però també és un reconeixement per a tots aquells que continuen creient que la màxima legitimitat del poder públic és el lliurament total al servei dels altres”, ha assenyalat Moliner.

Distinció al Mèrit Solidari: Germanes de La nostra Senyora de la Consolació

La Distinció al Mèrit Solidari reconeix a les Germanes de La nostra Senyora de la Consolació de l’Hospital Provincial pel seu servei impagable a la societat castellonenca des de 1860 a través de la fe, la cura emocional i donant esperança a milers de castellonencs quan més el necessitaven.

“Formen part de la història de l’Hospital de la Província. Han acompanyat a malalts oferint consol, fe i afecte sense demanar mai res a canvi. Han sigut la cura emocional i l’esperança de milers de castellonencs quan més ho necessitaven, sent la filosofia de la mare fundadora, Santa María Rosa Molás, de viure en caritat i morir víctima de caritat. Aquesta medalla és l’humil i just reconeixement al seu impagable servei a la societat castellonenca”.

Entre els mèrits nomenats pel president, la humanitat, solidaritat i carisma de consolació, per la seua labor durant segle i mig en el qual han acompanyat a centenars de malalts donant humilitat, afecte i proximitat. També haver impregnat a l’Hospital Provincial del seu carisma i dotar-lo d’una personalitat pròpia reconeguda pel seu excel·lent tracte al pacient.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari