L'Ajuntament de Castelló demana una moratòria als inquilins de lloguers de grans propietaris

La Regidoria d’Habitatge mediarà en conflictes entre fons d’inversió i residents a través del servei telefònic del 010

L'Ajuntament de Castelló demana una moratòria als inquilins de lloguers de grans propietaris
20/03/2020 -

La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló reivindica al Govern que incloga en el seu decret de mesures econòmiques i socials la moratòria del pagament del lloguer a inquilins en situació de vulnerabilitat que residisquen en pisos de grans propietaris i fons d’inversió.

La regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido, destaca la suspensió del pagament d’hipoteques en llars en risc d’exclusió social però considera essencial incorporar també els lloguers perquè, segons recorda, ja representen el 75% de les ordres de desnonaments que es registren actualment. Afig que a la ciutat uns 1.500 d’habitatges de lloguer són gestionades per grans tenidors.

La Regidoria se suma en aquesta reivindicació a la Vicepresidència Segona de la Generalitat que dirigeix Rubén Martínez Dalmau, que espera que la moratòria anunciada en habitatge s’estenga “als lloguers de grans tenidors”

El departament de María Jesús Garrido defensa una moratòria “sense penalitzacions ni costos per a pagaments de lloguer de grans forquetes almenys mentre dure el confinament”. Destaca l’anunci d’un fons d’inversió d’ajornar el pagament del lloguer, però emfatitza que aquest mesura “ha de fer-se per decret”.

Així mateix, subratlla que s’ha d’estudiar la possible exempció del pagament per a casos de vulnerabilitat o perduda d’ingressos sobrevinguda.

També apel·la “a la consciència i el compromís col·lectiu d’aquells propietaris particulars que tenen lloguers d’habitatges o locals comercials, perquè flexibilitzen els cobraments als seus arrendataris”

La Regidoria d’Habitatge destaca que el servei de mediació municipal continuarà actuant a través del sistema atenció telefònica (010) o via email fent seguiment en possibles situacions de conflictes de comunitats de veïns amb grans tenidors d’habitatges. Els afectats han deixar el seu nom i el seu número de telèfon en l’O10 i des de la Regidoria se’ls respondrà.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari