La Mostra d'Arts Escèniques portarà a Castelló set estrenes nacionals

La Mostra d'Arts Escèniques portarà a Castelló set estrenes nacionals
08/10/2020 -

La Mostra d’Arts Escèniques torna a Castelló amb una edició que enguany s’expandeix del 14 al 25 d’octubre. La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, encapçala per Verònica Ruiz, ha preparat per a aquesta edició una trentena d’espectacles que s’allargaran durant dos caps de setmana i que inclouran set estrenes teatrals a escala nacional. La Mostra d’Arts Escèniques també inclourà nou concerts de companyies musicals i bandes de Castelló i del País Valencià, en una aposta per la producció local que té com a objectiu recolzar a les companyies i empreses musicals de les comarques del nord.

“Hem fet una gran aposta per la cultura en majúscules i volem que octubre siga el gran mes de les arts escèniques, per això hem ampliat els esdeveniments i els escenaris per a arribar a més públic i omplir Castelló de la millor programació, després d’un alentiment obligat”, com ha explicat Ruiz. L’edil ha recordat que “la cultura sempre ha sigut i és segura i per això dediquem molts esforços a complir amb tote les mesures sanitàries”. És per això que l’organització crearà un protocol de seguiment per a possibles contagis, a més d’intensificar els controls d’aforament i d’accés als espectacles.

Pel que fa als 19 espectacles teatrals programats, estaran concentrats en dos caps de setmana. El primer de dijous 15 fins diumenge 18 i inclourà propostes l’espectacle ‘Mr. Blue Sky’ de la companyia La Fam, ‘Save the tamazo’ del Col·lectiu Frenetic, o ‘Patria, Patiment, Pataplump’ de La Resistència. El segon cap de setmana portarà a Castelló els millors espectacles familiar, de divendres 23 i dissabte 24 d’octubre, amb títols com ‘Monstres’ de la companyia Scura Plats, ‘Romeo i Julieta’ de Inestable, o ‘Fred busca el seu conte’ de Splai Teatre.

Els set espectacles teatrals que s’estrenaran per primera vegada en tot el territori són de les companyies Visitants, La Fam, Splai Teatre, Köseling Company, La Resistència, Col.lectiu Frenètic i Escenoarts. A més d’aquests espectacles de teatre al carrer, també el públic podrà gaudir de dansa vertical i circ.

La Habitación Roja, cap del cartell musical

D’altra banda, les actuacions musicals se centraran en el cap de setmana, amb La Habitación Roja com a plat fort de la programació. La banda celebra el seu 25é aniversari amb una gira que tindrà parada a Castelló i la seua música omplirà el Passadís de les Arts dissabte 17, a partir de les les 22:00 hores i amb entrada lliure. A més, durant el cap de setmana també es podrà gaudir d’actuacions com el concerts de Dandy Wolf, Maluks o Novio Caballo, al Passadís de les Arts, i Versonautas, a la plaça Hort dels Corders.

II Congrés d’Arts Escèniques

El II Congrés d’Arts Escèniques será l’antesala de la Mostra, els dies 14 i 15 d’octubre. El congrés crearà un espai per al debat sobre el sector valencià en temps de crisi anitària i hi intervindran les associacions professionals per a explicar com afronten la nova realitat cutural. La proposta ha estat organitzada en col·laboració amb l’Associació d’Empreses d’Arts Escèniques del País Valencià (AVETID).

Aliança amb l’IVC

D’altra banda, aquesta edició s’ha establert un conveni de col·laboració interinstitucional amb l’Institut Valencià de Cultura (IVC) de Castelló , que aportarà la seua primera producció al carrer ‘(Re)Min’ en la jornada inaugural de la Mostra. D’aquesta manera, es fusiona la Mostra amb la programació dissenyada per IVC de Castelló, que començarà el dilluns 12 al Teatre Principal amb ‘Mrs Dalloway’, amb la interpretació de l’actriu Blanca Portillo.

En aquest escenari també es podran veure obres com ‘Al anochecer’, amb direcció del castellonenc Sergio Caballero; ‘Las princesas del Pacífico’, de La Estampida; ‘Pray Arcaladanza’, de Teatros del Canal; y ‘Traición’, amb Raúl Arévalo. A l’Auditori, es podrá gaudir de ‘Pop up’, de Teatro delle Bricole; Josemi Carmona i Javier Colina, Iris Azquinezer, la Orquestra Simfònica de Castelló i Alba Molina.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari