La Mostra d'Arts Escèniques de Castelló trau al carrer 22 espectacles de música i teatre

Cultura programa a Maika Makovski i Zanguango Teatro en un cartell amb quatre estrenes del 8 al 10 d’octubre

La Mostra d'Arts Escèniques de Castelló trau al carrer 22 espectacles de música i teatre
30/09/2021 -

Castelló es prepara per a ser la capital de les arts escèniques valencianes del 8 al 10 d’octubre, en la setena edició de La Mostra. 22 espectacles i concerts s’aniran succeint en set espais de la ciutat en un cap de setmana de vertigen en què el so rock de Maika Makovski encapçala un cartell musical que va de la mà d’un programa teatral amb quatre estrenes a la capital amb Visitants, La Fam, Escandall Teatre i Sotra Danza, i el teatre social dels bascos Zanguango Teatro. Tots els espectacles, al carrer, seguiran els protocols marcats per la Covid-19.

La regidora de Cultura, Verònica Ruiz, ha destacat que “Castelló surt cada any al carrer amb la Mostra per gaudir de la cultura, ara més que mai, i és per això que s’ha programat a diferents espais amb propostes molt diverses perquè totes i tots gaudisquen de la música, el teatre i la dansa, en un cap de setmana ple d’activitats amb artistes de casa i de fora, un cap de setmana en què Castelló exerceix la seua capitalitat”. “Aquesta serà una Mostra, de nou i com l’any passat, diferent, marcada per la pandèmia de la Covid, en la que s’ha redissenyat el concepte per adaptar-lo a les mesures sanitàries, refermant l’aposta per la cultura segura a Castelló”, ha assenyalat.

La Mostra d’Arts Escèniques de Castelló calenta ja motors per engegar-se el proper divendres amb més dansa que mai, i prioritzant de nou als i les artistes de Castelló en una programació amb col·laboració amb l’Associació Valenciana d’Empreses de Teatre i Circ (Avetid), que de nou esdevé punt de trobada del sector escènic valencià després de l’èxit del MUT! – Festival Internacional de Teatre Sense Text. La dansa compromesa de Pepa Cases i el seu ‘Pols’ obrirà la cita, divendres 8 a les 18.00 hores, a una plaça Hort dels Corders amb tres escenaris on es podrà vore després el teatre-dansa reivindicatiu i feminista de Maracaibo Teatro, amb ‘Feas’, i, per la nit, els vila-realencs preestrenaran la seua nova producció, ‘Volades’, una peça sobre la vida als balcons durant el confinament.

Teatre familiar al Grau

Dissabte, el Grau es torna coprotagonista de la part escènica, amb dos espectacles per a públic familiar a la plaça La Panderola, amb Teatro Pho i ‘La llave dorada’; i La Banda del Drac i ‘La festa del rei’. A Hort dels Corders, epicentre teatral de la Mostra amb quatre escenaris, es podrà veure als enmascarats ‘Los mañas’, de Lucas Escubero, finalista al Millor Espectacle de Carrer en els premis IVC; ‘Roda’, de Marea Danza, on cinc dones ballen a la terra; la dansa contemporània de ‘Sènia’, de Fil d’Arena; i la dansa vertical de ‘Fei’, l’estrene que vola a l’aire de La Fam. Per tancar, la nit, la fusió de flamenc i dansa de les ‘Obligacions’ de Transformove, el nou projecte del ballarí Toni Aparisi.

Diumenge, doble sessió. Una matinal, amb l’estrena a Castelló de la peça ‘Ecocidi’, segona part de la ‘Distopia’ d’Escandall Teatre sobre l’emergència climàtica, al parc Ribalta; i una vesprada de tancament a Hort dels Corders, amb Otra Danza i ‘La banda’ i, com a cloenda, l’espectacle premiat amb el Max al Millor Espectacle de Carrer 2020, ‘Al otro lado’, de Zanguango Teatro.

Música amb nom propi

La música té nom propi a aquesta Mostra. L’aclamada rockera Maika Makovski reprèn els concerts amb la seua banda i arriba a Castelló amb el seu nou disc ‘MKMK’ després de l’èxit com a cap de cartell a nombrosos festivals de música. Ella és la figura nacional d’una Mostra que compta aquest any amb vuit bandes 100% de Castelló, que començaran a sonar divendres a les 18.30 hores al Templet del parc Ribalta amb el soul de Bluet, el rock de Route 666 Rock Band i, per tancar jornada, el hip hop d’origen de Blackfang a l’escenari del Passadís de les Arts.

Dissabte, sessió matinal des de les 11.15 hores amb Sabrina Navarro & Juanjo Carratalá i el seu jazz eclèctic, la mediterraneïtat contemporània de Tria, i el rock sureny de Hot Coyotes. El metal folk de Lèpoka encendrà la vesprada a les 18.30 hores, seguits de l’electrònica al trap i el grunge d’Aina Palmer, i, tancant, Maika Makovski a l’escenari Passadís.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari