El MUCC edita l'audioguia per a recórrer els Espais de Memòria de Castelló

El MUCC edita l'audioguia per a recórrer els Espais de Memòria de Castelló
06/08/2021 -

El Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC) ha editat una guia dels Espais de Memòria de Castelló, gràcies a la qual les persones que facen la ruta i visiten els punts clau d’aquest recorregut podran conéixer la història de cada espai mitjançant un fullet i una audioguia.

El material està disponible en castellà, valencià, anglés i francés i es pot trobar a la Tourist Info de la ciutat o a les diferents seus del Museu. Mitjançant un codi QR, el públic podrà accedir a l’audioguia explicativa de cada espai.

“Amb aquest material, ciutadania i persones que ens visiten podran gaudir d’una manera més completa dels nostres Espais de Memòria, un recorregut que vam crear amb l’objectiu de donar a conéixer la història recent de la nostra ciutat i de presentar un capítol de la nostra història que ha estat silenciat durant dècades”, ha explicat la regidora de Cultura, Verònica Ruiz.

Així doncs, els llibrets inclouen una introducció per explicar en què consisteixen els Espais de Memòria de Castelló, un recorregut que passa per llocs que van ser protagonistes d’esdeveniments rellevants del període comprés entre la Segona República i la fi de la dictadura franquista. Les parades estan al carrer Sant Roc, on van tenir lloc els primers bombardejos sobre la ciutat i els fets relacionats amb la Guerra Civil Espanyola; i a la plaça Illes Columbretes, on s’ubicava l’antiga presó provincial de Castelló. Enguany, a més a més, la Regidoria de Cultura ha inclòs l’espai on es van produir els afusellaments a les persones represaliades pel franquisme al Riu Sec, el qual també està senyalitzat amb un monòlit explicatiu.

Reobertura del Fadrí i el Refugi Antiaeri

Des de principis de juliol, i amb els informes favorables corresponents, la Regidoria de Cultura va obrir de nou els espais del Fadrí i el Refugi Antiaeri, ja que ambdós compten amb un protocol per a complir amb les mesures sanitàries adients. A més, en el cas del Refugi, Cultura va apostar per una nova escenificació com a atractiu de la reobertura.

Visites guiades i gratuïtes

El MUCC duu a terme unes visites guiades per professionals als itineraris de la Muralla Medieval, el Castelló Republicà, la Vila Romana de Vinamargo, les Dones Immortals i els mateixos Espais de Memòria. Es poden consultar els horaris als perfils de xarxes socials del MUCC i es pot fer la fer reserva prèvia al correu electrònic info@mucc.es. Les activitats es realitzen tant en valencià com en castellà, amb un aforament màxim de 20 persones i amb els protocols Covid actualitzats, segons determina la normativa sanitària.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari