El Consell atorga al MUCC la categoria de Museu de la Comunitat Valenciana

Ruiz: «Aquest reconeixement projecta el MUCC i la ciutat de Castelló com a espai cultural de referència dins i fora del nostre territori»

El Consell atorga al MUCC la categoria de Museu de la Comunitat Valenciana
19/11/2019 -

La Conselleria de Cultura, Educació i Ciència ha reconegut «la Col·lecció Museogràfica Permanent d’Etnologia de Castelló com a museu de la Comunitat Valenciana amb la denominació Museu de la Ciutat de Castelló (MUCC)». Així ho recull del Diari Oficial de la Comunitat Valenciana, en la confirmació oficial del nou estatus del projecte impulsat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló.

La seua responsable, Verònica Ruiz, ha celebrat la notícia en companyia «l’equip professional però sobretot humà que ha aconseguit situar aquest museu a l’altura dels millors amb iniciatives innovadores, engrescadores i que han aconseguit captar l’interés de milers de visitants». És per això que «aquest reconeixement projecta el MUCC i la ciutat de Castelló com a espai cultural de referència dins i fora del nostre territori», ha destacat la regidora, qui es va reunir dies enrere amb el conseller Vicent Marzà per abordar els pròxims projectes culturals de la ciutat.

La inclusió del museu en la xarxa valenciana obrirà les portes a l’arribada d’ajudes econòmiques per part del Consell per a la realització d’activitats i per a l’ampliació i millora de les instal·lacions. Així mateix, aquesta nova categoria inclourà el museu en campanyes i accions promocionals que potenciaran la seua visibilitat i donaran a conéixer la marca internacionalment.

El reconeixement garanteix que el MUCC disposa dels espais, el personal, la programació i les hores d’obertura suficients exigides per la Llei 4/1998, d’11 de juny, de la Generalitat Valenciana, del patrimoni cultural valencià, i en l’Ordre de 6 de febrer de 1991, de la Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, per la qual es regula el reconeixement de museus i col·leccions museogràfiques permanents de la Comunitat Valenciana. D’aquesta manera, el museu es distingeix com a «un producte cultural de qualitat, competitiu i atractiu per als visitants», ha assegurat Ruiz.

Cal recordar que el MUCC ja va ser reconegut el passat mes d’octubre en la XVI edició dels Premios Radio Castelló en la categoria de Cultura. La joia de la corona del projecte és el refugi antiaeri de la plaça Tetuán, una seu que ha rebut més de 30.000 visites durant el primer any d’obertura al públic. A més a més, el museu compta amb altres tres seus distribuïdes entre el Museu d’Etnologia, el Fadrí i el centre d’interpretació del Castell Vell.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari