Més d'un miler de castellonencs es 'mullen' contra el masclisme

Associacions i entitats de la ciutat col·laboren en la realització un gran obra d’art col·lectiva que cobrirà el parc Ribalta

Més d'un miler de castellonencs es 'mullen' contra el masclisme
14/11/2019 -

El departament d’Igualtat implicarà a més de 1.000 persones en la campanya ‘Mulla’t contra la violència masclista’, una acció comunitària que culminarà amb una instal·lació artística al parc Ribalta el pròxim 22 de novembre. A través d’aquesta iniciativa, el Servei d’Igualtat d’Oportunitats (SIO) de Castelló farà visibles les situacions tals com l’humor sexista, el xantatge emocional o el control que generen violència masclista i que poden desembocar en agressions psicològiques i físiques cap a les dones.

Així doncs, «estem entusiasmades amb la col·laboració en aquesta activitat de més de 30 associacions de tota la ciutat i volem que més persones s’unisquen per a ajudar-nos a difondre un missatge tan important com aquest, del qual depenen vides», ha assegurat la regidora de l’àrea, Verònica Ruiz. L’edil ha assenyalat que «alhora que es realitzen les activitats, els tallers serveixen per a compartir experiències, parlar sobre situacions personals, teixir una xarxa de suports i facilitar la comunicació entre les dones i també els homes que participen».

Sota aquesta premissa, les persones que assisteixen a tallers de manualitats elaboren les peces que formaran part de la instal·lació. Núvols, gotes, pardals i paraigües de diversos colors estaran penjats en el passeig generant una gran catifa de prop de 80 metres quadrats que s’elevarà diversos metres sobre el sòl.

Entre les entitats que ja s’han adherit estan l’Associació Gitana de Castelló, el Polifuncional Urban, El projecte Ajuntes de Creu Roja, la Fundació Ateneu, Dany Cerebral Sobrevingut o el Centre de Dia de Creu Roja Castelló. La campanya generarà també una peça audiovisual, que serà utilitzada en les accions promocionals d’Igualtat per a l’any vinent i que farà protagonistes a les associacions que participen en els tallers.

Com a complement a l’activitat, l’actriu Paula Escamilla representarà la peça «XX», una obra composta per tres actes que promou la reflexió sobre les actituds, comportaments i estètiques que la societat imposa i espera de les dones.

Programació del 25-N

La regidora d’Igualtat, Verònica Ruiz, personal SIO i representants de la Xarxa Pels Bons Tranctes presentaran dilluns que ve les activitats programades per a la commemoració del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere, el 25 de novembre. L’Ajuntament de Castelló, l’UJI, la Subdelegació del Govern i la Diputació s’uneixen als actes d’aquesta jornada.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari