Entre 3.001 i 600.000 euros: les sancions per incomplir la suspensió de la Magdalena

La Policia Local reforça torns fins al dimarts i incrementa la vigilància per a vetlar per l’incompliment de l’anul·lació de les festes

Entre 3.001 i 600.000 euros: les sancions per incomplir la suspensió de la Magdalena
13/03/2020 -

L’Ajuntament de Castelló ha acollit aquest divendres una Junta Local de Seguretat extraordinària per a abordar la situació després de la suspensió de les festes de la Magdalena de Castelló com a mesura de prevenció contra la COVID-19, el Coronavirus, per Decret 4/2020 de Presidència de la Generalitat i després de les mesures aprovades pel govern municipal en la Junta de Govern Local extraordinària de l’11 de març per les quals es van suspendre tots els esdeveniments i activitats previstes en el programa de festes.

El regidor de Seguretat Pública i Emergències, Omar Braina, ha explicat en la junta de seguretat les sancions que es contemplen per l’incompliment de la legalitat. L’abast del decret de suspensió i ajornament de les festes inclou l’anul·lació de tota mena d’activitats d’alta concurrència de persones directament relacionades amb aquestes celebracions, com és el cas de la Romeria de les Canyes, davant la situació d’emergència sanitària internacional.

La celebració o participació en aquests esdeveniments multitudinaris durant les dates previstes per a les festes, desobeint així el citat decret de Presidència i l’acord del Govern municipal de Castelló que el desenvolupa en el cas de les festes de la Magdalena, suposaria incórrer en una infracció en matèria de salut pública i de la Llei 10/2014 de Salut de la Comunitat Valenciana. Aquestes infraccions impliquen sancions que van des de 3.001 a 60.000 euros en cas d’infraccions lleus i d’entre 60.001 a 600.000 euros en infraccions molt greus.

En aquesta Junta Local de Seguretat extraordinària s’han acordat també mesurades de reforç per a vetlar pel compliment d’aquestes normatives. Així, la Policia Local de Castelló ha previst reforçar torns des de les 14.00 hores de hui fins dimarts que ve. També s’incrementarà la vigilància per a evitar la participació de persones en un possible romiatge alternatiu i es controlarà la convocatòria d’actes multitudinaris a través de xarxes socials o altres mitjans.

En aquesta reunió extraordinària, també s’ha posat sobre la taula la col·laboració de tots els representants dels col·lectius i ens festers, també des de la federació de colles, que han confirmat a l’Ajuntament que no participaran en cap esdeveniment ni convocaran cap acte en compliment de la suspensió de les festes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari