Navarro aborda amb les associacions de la Marjaleria el protocol d'actuacions per pluges

Navarro aborda amb les associacions de la Marjaleria el protocol d'actuacions per pluges
15/10/2021 -

El regidor de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, s’ha reunit aquesta setmana amb representants de les associacions veïnals de la Marjaleria per a abordar el protocol municipal d’actuacions davant les pluges i escoltar les seues peticions per a continuar millorant el seu funcionament.

“Des de la Regidoria hem volgut reunir-nos amb els veïns per a informar del seu funcionament i conéixer les seues necessitats i demandes davant els episodis de pluges. El protocol municipal contempla 220 equips entre bombes, caragols d’arquímedes, grups d’electrògens i tamises anticontaminació que s’encarreguen d’evacuar aigua quan plou i evitar problemes d’inundacions, sobretot al Grau i la Marjaleria. En l’últim exercici va estar actiu 50 dies i va funcionar sense a penes incidències”, ha subratllat el regidor de Transició Ecològica.

Navarro ha recollit suggeriments dels representants veïnals per a continuar reforçant la gestió davant les pluges. Així mateix, ha ressaltat que la capacitat del protocol de 32,8 metres cúbics està per damunt de les establides pel Pla Territorial sobre Prevenció de Risc d’Inundació de la Comunitat Valenciana (Patricova).

Aquest programa estableix la posada en funcionament d’una sèrie d’estacions de bombaments, caragols o comportes quan es produeixen pluges, que és la circumstància legal que ho permet. Estableix quatre fases: una primera amb pre emergència amb la revisió de sistemes, una segona amb la caiguda de més de 10 litres, una tercera amb més de 30 litres, i una quarta amb actuacions posteriors a episodis de pluges.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari