Navarro celebra que el Sindicat de Regs aposte per un Pla d’Abonat Orgànic

Navarro celebra que el Sindicat de Regs aposte per un Pla d’Abonat Orgànic
26/01/2020 -

El regidor de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, celebra que el Sindicat de Regs de Castelló aposte per a 2020 per un Pla d’Abonament completament orgànic després d’haver fet passos en eixa direcció durant els últims anys. Aquest canvi permetrà als agricultors certificar el cultiu en ecològic i el tipus d’abonat possibilitarà altres cultius.

El regidor subratlla que l’aposta per l’orgànic «obri una nova finestra d’oportunitats per al sector agrícola de la ciutat, en possibilitar el certificat ecològic i la plantació d’altres cultius a més dels cítrics. No sabem si serà un revulsiu suficient, però apostar per l’agricultura ecològica és una de les opcions per redinamitzar el sector i, a més, els estudis de la Cooperativa San Isidro ja demostren que no té cap perjudici per a la terra».

Un dels eixos de la Regidoria de Transició Ecològica en aquesta legislatura demana implicar-se en reactivar l’agricultura i, en eixa direcció, apostar per noves formes de producció vinculades a l’agroecologia, sobirania alimentària i als canals curts de comercialització com un mecanisme de recuperar la rendibilitat de la producció i fomentar un tipo de consum més sostenible.

En eixa direcció, per implicar al sector en el disseny d’eixes polítiques agràries, la Regidoria de Transició Ecològica ha impulsat la constitució del Consell Municipal Agrari i de Sostenibilitat, un ens consultiu que integra a una trentena d’entitats i agents vinculats al sector que analitzarà les necessitats que requereix l’agricultura i es posarà en marxa el pròxim 6 de febrer.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari