Navarro destaca la nova Oficina de l'Energia i la bonificació de l'IBI de Castelló per a avançar en l'autoconsum en les llars

Navarro destaca la nova Oficina de l'Energia i la bonificació de l'IBI de Castelló per a avançar en l'autoconsum en les llars
31/01/2023 -

El regidor de Transició Ecològica de l’Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, ha destacat aquest dimarts la creació de la nova Oficina de l’Energia Municipal i la revisió de la bonificació de l’IBI per instal·lar plaques fotovoltaiques com a mesures per a impulsar l’autoconsum en els edificis residencials i reduir la factura energètica en les llars.

“Des de les Administracions hem de generar un ecosistema que fomente l’autoconsum en les comunitats de propietaris. Des de l’Ajuntament posem en marxa ara una nova oficina de l’energia que s’encarregarà d’ajudar les llars a reduir la seua factura i conéixer les ajudes públiques i tràmits per a promoure l’autoconsum”, ha destacat Fernando Navarro en unes jornades sobre comunitats energètiques organitzada pel Col·legi d’Enginyers Industrials de la Comunitat Valenciana i el Clúster d’Energia de la Comunitat Valenciana, i que ha sigut inaugurada pel conseller d’Economia Sostenible, Rafael Climent.

El regidor de Transició Ecològica ha esmentat les iniciatives impulsades pel seu departament en aquest mandat per a l’impuls d’una transició verda justa i democràtica, entre altres, la creació d’una estructura administrativa específica, el procés d’acompanyament per a crear la primera Comunitat Energètica Local, la redacció d’un mapa solar que identifique el potencial de les cobertes de la ciutat per a l’autoconsum, l’estratègia per a aconseguir un ajuntament amb 0 emissions, la revisió de la bonificació de l’Ibi per la instal·lació de plaques fotovoltaiques i la posada en marxa d’una Oficina de l’Energia.

Es tracta de diferents actuacions dutes a terme per a ajudar la ciutadania a accelerar la transició verda i reduir la factura en l’actual context de crisi energètica.

Cal recordar que l’Oficina de l’Energia de Castelló començarà l’1 de febrer. Comptarà amb atenció personalitzada i gratuïta, de forma presencia els dimarts i dijous en l’avinguda de Lledó 16, així com de manera telemàtica. Es podrà sol·licitar cita prèvia a través del web castello.es

Aquesta oficina ofereix consells per a aconseguir reduir el consum energètic domèstic, informa de l’actualitat normativa que afecte el dret als consumidors, assessora i col·labora en els tràmits sobre diferents programes d’ajudes públiques, i contempla assistència per al desenvolupament de projectes de cogeneració, autoconsum amb energies renovables i comunitats energètiques locals.

Per part seua, la nova bonificació de l’Ibi per instal·lar fotovoltaiques rebaixa la potència de 3 a 2 quilowatts, elimina el límit de superfície, inclou els consums compartits de comunitats energètiques locals, i contempla criteris de progressivitat fiscal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari