Navarro escolta al sector agrari per pensar com oferir una "finestra de reactivació després de la crisi de la covid19

El regidor de Transició Ecològica planteja una nova ordenança de banc de terres per a activar camps abandonats i mesures que impulsen un comerç de proximitat i milloren la seua rendibilitat

Navarro escolta al sector agrari per pensar com oferir una "finestra de reactivació després de la crisi de la covid19
29/04/2020 -

El regidor de Transició Ecològica a l’Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro, ha tractat aquest dimarts amb representants de diferents associacions i agents agrícoles mesures per a impulsar l’agricultura i convertir-la en una alternativa davant la caiguda d’altres sectors productius per la pandèmia de la covid. Les entitats agrícoles han coincidit en el paper essencial que pot jugar l’agricultura per a fer front a la crisi i en la necessitat d’impulsar un model de proximitat i sostenible que millore la seua rendibilitat i atraga nous productors.

L’edil de Transició Ecològica s’ha reunit amb responsables de l’Unió de Llauradors, Fepac-Asaja, el Sindicat de Regs de Castelló, la Cooperativa Sant Isidre i Agritec i ha explicat que l’agricultura és “un sector important per tradició, per conservació del territori i per una qüestió de sostenibilitat i noves formes de consum més saludables” . Ha destacat que l’activitat agrària “pot ser una finestra per a la reconversió laboral de part dels afectats per la crisi” i, en aquesta direcció, ha abordat amb els col·lectius agràries mesures que «es poden implementar per a millorar l’activitat agrària i fer que puga ser una eixida laboral”.

Navarro ha indicat que la Regidoria treballa per a facilitar la recuperació de parcel·les abandonades i impulsar nous canals de comercialització i producció de proximitat que augmenten la rendibilitat del sector i les condicions laborals i propicien l’entrada de nous productors joves.

El regidor ha explicat, entre altres mesures, l’elaboració d’una ordenança del banc de terres municipal que reforce la seguretat jurídica i confiança en la cessió de parcel·les d’un propietari a un productor i la posada en marxa del Parc Agrari per a posar en valor camps actualment abandonats. També ha assenyalat l’interès de l’Ajuntament a potenciar els serveis municipals d’agricultura, a signar convenis amb Ampas i empreses gestores de menjadors escolars per a promocionar el consum de producte local, i la posada en marxa de noves mesures que incentiven canals curts de comercialització i la sobirania alimentària.

La reactivació de les polítiques agràries és un dels eixos del Pla Castelló en Verd que ha dissenyat la Regidoria per a ajudar a l’economia municipal. Contempla també ajudes per a nous productors, una millora de la Guarderia Rural i creació d’un obrador compartit públic per a transformació de producció municipal i d’una horta experimental.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari