Navarro felicita l'aposta pel Pla d'Abonat Orgànic i subvencionarà el 100% de la certificació ecològica

Navarro felicita l'aposta pel Pla d'Abonat Orgànic i subvencionarà el 100% de la certificació ecològica
18/02/2020 -

El regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro, ha felicitat al Sindicat de Regs de Castelló per apostar per un Pla d’Abonat Orgànic per a l’any 2020, que obrirà la porta perquè els seus 3.000 socis regants puguen apostar per l’agricultura ecològica. El regidor també ha anunciat que l’Ajuntament de Castelló cooperarà amb el Pla de Producció Ecològica de la Generalitat Valenciana per completar el 70% de subvenció dels costos de la certificació ecològica amb el 30% restant que serà assumit per l’Ajuntament.

Així mateix, el president del Sindicat de Regs, José Pascual, ha acompanyat a Navarro per destacar que aquest Pla d’Abonat «afegirà valor afegit als nostres productes» i ha subratllat el compromís del sector agrari de Castelló com a «guardians mediambientals. A Castelló respirem aire net gràcies als nostres tarongers».

Navarro ha felicitat al president de la comunitat de regants per prendre «una decisió valenta en un moment molt difícil per al sector, en una crisi molt complexa i que necessita implicació de totes les institucions. Però si volem preservar el nostre terme i ens creiem que l’agricultura és necessària a nivell econòmic, mediambiental i paisatgístic, l’Ajuntament hem de fixar la transició ecològica com una prioritat màxima”, ha sostingut Navarro.

A la roda de premsa també ha participat l’enginyer agrònom responsable del Pla d’Abonat, César Roures, qui ha assenyalat que «progressivament en els últims anys hem anat disminuint l’aportació química i l’hem substituïda per productes orgànics. Hem pres mostres per tot el terme i la situació organolèctica està millorant i a més és més barat», ha assenyalat Roures.

Navarro ha ressaltat també que per primera vegada la Generalitat participarà en la jornada tècnica de la Fira de la Taronja, prevista per al 5 d’abril, i que aquesta cita inclourà «una mirada ecològica per a explicar les necessitats que hi ha per a certificar i quines oportunitats obri aquesta producció».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari