Navarro destaca que la Llei Valenciana de Canvi Climàtic reforçarà l'autoconsum energètic

El regidor de Transició Ecològica subratlla que aquesta planificació evitarà una possible bambolla de fotovoltaica i reduirà costos energètics en la indústria i l’agricultura

Navarro destaca que la Llei Valenciana de Canvi Climàtic reforçarà l'autoconsum energètic
02/06/2020 -

El regidor de Transició Ecològica de Castelló, Fernando Navarro, destaca que la nova Llei Valenciana de Canvi Climàtic i Transició Ecològica permetrà que l’Ajuntament reserve sòl en el Pla General per al desenvolupament d’energia fotovoltaica i ressalta que aquesta planificació reforçarà l’autoconsum energètic, propiciarà una reducció de costos en la indústria i l’agricultura, democratitzarà la producció d’energies renovables i aproparà a la ciutat a un horitzó verd i lliure d’emissions.

El regidor subratlla que aquesta normativa, que acaba d’iniciar la seua tramitació amb la presentació el divendres del seu esborrany, reforçarà els plans de la Regidoria d’impulsar les energies renovables en usos residencials, industrials, agrícoles i terciaris a Castelló. “Aquesta norma obligarà a través del planejament urbanístic (Pla General) a ordenar terrenys de la ciutat per al desenvolupament d’energies renovables i permetre així l’autoconsum energètic municipal. L’Ajuntament d’aquesta manera tindrà la capacitat de regular l’emplaçament dels horts solars, democratitzant-se la producció i consum de l’energia i evitant-se una possible bambolla d’horts solars”, ressalta el regidor, que indica que aquesta mesura servirà de “impuls en l’estalvi de despeses energètiques en els sectors industrial i agrari i incidirà en la descarbonització de l’economia”.

Navarro afig que la llei també inclourà una fiscalitat verda per a potenciar a partir de 2023 les matriculacions de vehicles lliures d’emissions i aconseguir una mobilitat sostenible.

“La crisi per la covid-19 ha d’accelerar la transició ecològica per a lluitar contra el canvi climàtic i ajudar a reactivar l’economia. El Pacte Verd de la Unió Europea pretén aconseguir una economia neta d’emissions en 2050. Per a això, insta els Estats membres a invertir per a descarbonitzar el sector de l’energia, garantir que els edificis siguen més eficients des del punt de vista energètic, apostar per tecnologies respectuoses amb el medi ambient i desplegar un transport públic i privat net”, explica Navarro, que afig que aquest full de ruta “és un dels pilars del pla de reconstrucció de la Comissió Europea i les diferents Administracions hem d’apostar per aquesta via per a a optar a aquests fons”.

El regidor de Transició Ecològica assevera que des del seu departament ja treballen en projectes per a impulsar nova regularització municipal i ordenances fiscals que propicien el desenvolupament d’energies renovables en el teixit productiu de la ciutat i una rehabilitació sostenible que millore l’eficiència energètica al parc immobiliària. Així mateix, el Ple del passat dijous va aprovar una paquet d’inversions que, entre altres mesures, comprén la instal·lació de renovables en dependències municipals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari