Nit Màgica i mascletà multicolor: la pólvora torna a Castelló

Les festes de Sant Pere oferiran un programa pirotècnic que recupera mascletaes suspeses en la Magdalena

Julio César González

Nit Màgica i mascletà multicolor: la pólvora torna a Castelló

El Grau vibrarà amb música, paelles, desfilades i tot un conjunt d’activitats del 18 de juny al 3 de juliol. Més de dues setmanes en els quals colles i penyes es bolcaran en la celebració de Sant Pere 2022 després de dos anys de pandèmia. I és que, a més de celebrar-se amb normalitat, recuperaran part del programa pirotècnic suspés en la Magdalena.

A la fi de març, el Patronat Municipal de Festes va decidir reorganitzar els actes suspesos de les festes de la Magdalena per la pluja i passar-los a altres festes de la capital de la Plana, des de les de Lledó fins a Sant Cristòfol i Sant Pere. Ara és el torn de la mascletà de Pirotècnia Torís, d’una mascletà nocturna i de l’especial Nit Màgica.

El programa pirotècnic de les Festes de Sant Pere del Grau 2022 comença el Dia de Sant Joan. A les 12.00 hores es dispararà la mascletà de les festes de Sant Pere 2022, a càrrec de pirotècnia Torís en la part annexa a Treballadors de la Mar.

I com no, el Dia de Sant Pere (dimecres 29), arrancarà a les 09.00 hores amb la despertà a càrrec de la pirotècnia Peñarroja en la Plaça Miquel Peris. Després de la missa en honor a Sant Pere, Peñarroja dispararà una gran mascletà en el Port Pesquer, i a les 21.00 hores acomiadarà la processó marítima en la dàrsena pesquera amb un castell de focs artificials.

Va ser una de les suspensions més tristes de la Magdalena, però aquest dijous 30, Xarxa Teatre tornarà a il·luminar els carrers de foc i pólvora amb la Nit Màgica 2022. El recorregut començarà al carrer Joan d’Àustria (en la Caserna de la Guàrdia Civil) i seguirà pel carrer Ciutadella, Guardamar del Segura, Churruca i Avinguda del Port, fins a arribar al Casal Jove.

Per al dissabte 2 de juliol, la pirotècnia Peñarroja dispararà una nova mascletà a les 14.00 hores, en la part annexa a Treballadors de la Mar del Port Pesquer. A les 00.00 hores, prendrà el relleu la pirotècnia Zaragozana en la mateixa ubicació amb una mascletà multicolor.

El fermall d’or el posaran Splai Teatre i la pirotècnia Peñarroja amb l’espectacle ‘Visca Sant Pere’ el diumenge 3 de juliol, que posarà fi a la cercavila de penyes i colles, amb eixida a les 22.30 hores des de Passeig Buenavista, carrer Canalejas, Churruca i Plaza Miquel Peris.

Un ampli programa pirotècnic que farà vibrar el Grau i que podrà gaudir-se amb més facilitats gràcies al dispositiu especial de TRAM previst per a Sant Joan i Sant Pere.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari