Compte arrere per a la nit de Sant Joan a Castelló 2019

Les platges Gurugú, Litoral i el Grau albergaran els botafocs, els actes tradicionals i les revetles per a la nit de Sant Joan en Castelló

Valencia Turisme (archivo)

Compte arrere per a la nit de Sant Joan a Castelló 2019

Queden pocs dies perquè arribe el diumenge i, amb ell, una de les tradicions més esperades. La nit de Sant Joan de Castelló 2019 unirà aquest diumenge 23 fins a la matinada del 24 a centenars de persones en les costes castellonenques per a celebrar la nit més curta i intensa de l’any en les diferents activitats que, any rere any, es converteixen en punt de reunió per a amics i familiars.

Segons ha informat l’ajuntament, a les 20.00 hores se celebrarà el concurs de coca de Sant Joan de Castelló a la platja del Gurugú, el dolç que dóna peu a les posteriors revetles a la platja, com a marca la tradició. En aquest cas, estarà organitzat per la Colla Cagarrós i a eixa hora hauran d’estar presentades les coques perquè les valore el jurat, format per un membre designat per la Federació de Colles, un mestre pastisser i membres de la Colla. En total, es repartiran tres premis per a les guanyadores.

Així mateix, a les 21:00h els veïns i veïnes es reuniran en el sopar de pa i porta des de la rotonda del Camí La Plana fins al riu Sec i dues hores més tard començarà el correfoc de Dimonis de Castelló que omplirà de foc l’Avinguda Ferrandis Salvador.

A continuació, una vegada enceses les fogueres monumentals i comencen els rituals típics de la nit, com el salt de les ones o de les fogueres, la platja del Gurugú s’omplirà de música amb l’espectacle ‘El show del Serrador’ fins que comence el castell de focs a les 23.59 hores.

Així mateix, la vesprada del diumenge organitzarà activitats per als més menuts, com els jocs recreatius (de 19:00 a 21:00 hores) i els llits elàstics (de 20:00 a 23.00 hores) de Pingüin’s i els jocs de circ i habilitat de l’Ona (19:30h) a la Platja de la Pineda i el Parc Litoral.

Segons ha informat el consistori, la ciutadania disposarà de servei especial d’autobús en Sant Joan fins a les 6.00 del matí amb un reforç en la línia que va des de la Plaça Borrull fins a l’Aerocub; la T1, que connecta la Universitat Jaume I (UJI) amb l’Aeroclub i el TRAM llançadora que connecta el passeig Buenavista amb el camí Serradal, amb eixides cada mitja hora per a desplaçar-se a la platja.

Botafocs de Sant Joan 2019

A més de tot això, a les 23.00 hores començarà un dels moments més esperats: l’espectacle de Botafocs. En concret, l’associació Botafocs organitza ‘Bèsties d’aigua i Bèsties cremant’ al llarg del Grau de Castelló amb diversos actes.

Així, a les 20 hores serà la Plantada del Bestiari i la foguera en la Plaça del Casal Jove i tan sols mitja hora més tard serà la tabalada infernal, en el mateix lloc. A les 22.30, serà el Correfoc dels Botafocs i del Bestiari en l’Avinguda del Port, el Passeig Bonavista i finalment en la plaça del Casal Jove. Una vegada acabat, a les 23.30 hores, començarà la Flama del Canigó i el remat pirotècnic i a les 00.00 hores el públic podrà participar en el correaigua de les Bèsties d’aigua en la mateixa plaça.

Revetles de la nit de Sant Joan a Castelló 2019

A més de les fogueres, el sopar de pa i porta i els correfocs, hi haurà servei especial d’autobús per a poder gaudir de les revetles de Sant Joan a Castelló a la Platja del Pinar i Parc Litoral, en el Gurugú i en el Grao.

En la Platja del Pinar i el Parc Litoral, Nu Beach Club començarà la festa del diumenge amb una Pool Party des de les 16.00 hores fins a les 20.30 hores amb Vitala i Paul Treef, a la qual li seguirà una actuació en directe de JOY ENA (de 21 a 23 hores) i del dj Álex Torralba (de 23.00 hores a 03.30). D’altra banda, es podrà gaudir, des de les 17 h, de Dharma, Retrospective Festival amb Toni Rico (Kal-Kat), dj Josel (AMQ), DJL (El Paso), Raúl Carrasco (Industrial), Julio Escriche (Namalia) i Paco Moliner (Pirámide). Pingüin’s omplirà de música la platja des de les 23 hores amb el dj Pepe Soho i La Ola ho farà amb l’homenatge a Sabina per Ignacio Morcillo en “Senñorita por favor” a les 21:15h.

Respecte a Gurugú, a la platja hi haurà dos concerts: un a les 19 hores de GAB (amb covers de pop) i un altre a les 23:05h amb Xarxa Smoke, un grup de pop-rock. Així mateix, el quiosquet Solé reunirà a dj Bonifax (20:00h), Gina (22:00h), Vitomar (00:00h) i Leon Selector (2:00h).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari