Portar el cap cobert o no beure, entre les normes de la Cavalcada del Pregó

El Patronat Municipal de Festes de Castelló ha posat normes a la Cavalcada del Pregó d’enguany, que se celebrarà el 14 per a començar la setmana de festes de la Magdalena

Portar el cap cobert o no beure, entre les normes de la Cavalcada del Pregó

Les festes de la Magdalena de Castelló 2020 portaran novetats quant a ubicacions i funcionament d’alguns actes, fent l’ullet al 75 aniversari, així com la recomanació de no tirar petards a l’entorn de l’ermitori de la Magdalena i el Desert de les Palmes durant la Romeria de les Canyes. Però, l’últim canvi ha sigut l’establiment de normes de la Cavalcada del Pregó, que se centraran especialment en indumentària i comportament dels participants.

El Patronat Municipal de Festes de Castelló ha emés un document amb normes per a eixir en la Cavalcada del Pregó que donarà inici a les festes fundacionals el dissabte 14 de març. En concret, no es podrà desfilar amb ulleres de sol, sabatilles esportives, xandalls, roba de carrer ni pantalons vaquers, sinó que caldrà vestir-se amb indumentària tradicional. En aquest sentit, els homes hauran de portar el cap cobert, mentre que les dones hauran de portar pentinats o peces de vestimenta tradicional.

Així mateix, es revisarà el comportament. Segons la decisió del Patronat, està prohibit consumir begudes alcohòliques i refrescos durant tot el recorregut i tampoc es podrà fumar. Respecte a qui pot participar, els menors d’edat hauran de quedar-se fora de la cavalcada, encara que El Periódico Mediterráneo, amb fonts del Patronat, ha indicat que s’ha reconsiderat aquesta norma i es permetrà l’entrada de menors de 16 i 17 anys si tenen una autorització dels seus pares o tutors legals.

A més, les danses dels grups de ball tindran una duració màxima d’un minut i mig, fins i tot en passar enfront de la tribuna d’autoritats.

La Cavalcada del Pregó

La Cavalcada del Pregó marca l’inici oficial de les Festes de la Magdalena des de 1945 i ressalta la mitologia popular i la història de tota la província de Castelló, ja que per ella passen grups folklòrics de diversos municipis castellonencs juntament amb les associacions de la ciutat i les institucions representades per les 19 comissions de gaiates.

Així, el dissabte 14, a les 16.00 hores, tots els participants iniciaran la seua marxa per a començar la programació de les festes de la Magdalena 2020.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari