La nova avinguda Lledó: carril bici, més espai per a vianants i aparcament i molt més verda

L’avantprojecte de la seua transformació planteja una disminució del trànsit que reduiria un 87% les emissions de CO2

La nova avinguda Lledó: carril bici, més espai per a vianants i aparcament i molt més verda

Després de quatre mesos per a reunir idees, a poc a poc l’avinguda Lledó de Castelló perfila el seu futur més sostenible i adaptat a les noves formes de mobilitat. I és que s’espera que a la fi d’aquest 2021 comence la seua transformació per a comptar amb un carril bici que connecte el centre amb la Basílica de Lledó, amb més protagonisme dels vianants, més superfície verda i més espai d’aparcament de vehicles als quals es puga arribar en poc temps.

Aquests són els principals canvis que contempla l”Avantprojecte de millora de la mobilitat per als vianants i ciclista de l’Avinguda Lledó‘, un document que recull el 90% de les propostes de col·lectius i entitats socials veïnals, equip tècnic municipal, equip de govern i regidors i regidores de l’oposició a través del procés participatiu que va començar al novembre, tal com ha informat l’ajuntament.

Segons assenyala el mateix document, l’objectiu de la nova confecció de l’avinguda és millorar la mobilitat per als vianants i ciclista amb la remodelació completa de la secció diària per a reduir la presència del vehicle privat, fomentar l’ús de maneres no consumidores d’energia fòssil i reduir les seues emissions de CO₂ i el seu conseqüent estalvi energètic.

Més places d’aparcament, menys vehicles i un carril bici fins a la basílica

Potser, un dels aspectes més destacats d’aquest avantprojecte és la introducció d’un carril bici que connecte el centre amb la Basílica de la Mare de Déu del Lledó, per a poder acudir al temple sense necessitat d’utilitzar transport privat. En concret, comptarà amb 1.423 metres de carril bici que començarà en la plaça María Agustina. A més, prioritzarà la mobilitat sostenible no sols amb el carril bici, sinó també amb l’ampliació de l’espai per als vianants a més del doble (passant del 31% actual al 68%) i dels itineraris segurs (en aquest cas, de 910 metres a 1.413).

En aquest sentit, mentre que actualment passen 4.251 vehicles per la via, amb aquest canvi passaran uns 537, per la qual cosa es disminuiran les emissions de carboni un 87% (de 507 kg/CO2 per dia a tan sols 64). En aquesta ordenació s’evitarà que el trànsit siga continu i que no siga una via ràpida d’entrada i eixida de la ciutat a través d’elements que obliguen a reduir la velocitat.

Així mateix, s’incrementaran lleugerament les places d’aparcament, passant de les 397 actuals a 435, assegurant una distància per als vianants a les places existents de màxim 5 minuts a peu perquè resulte més còmoda per a conductors i conductores.

Augment de la superfície verda i millora de la salut urbana

D’altra banda, la mobilitat sostenible anirà lligada a l’augment de la superfície verda de l’avinguda. En aquest moment hi ha 506 arbres plantats, però l’avantprojecte planteja 734, així com la inclusió de diferents estrats vegetals, que milloraran de manera significativa els indicadors ambientals de biodiversitat. En aquest sentit, es duplica pràcticament la superfície vegetada fins als 9.759 metres quadrats (enfront dels 5.053,56 de hui). L’índex biòtic del sòl passarà del 10 al 23%.

A més, es gestionen en sistema urbà de drenatge sostenible (SUDS) 587 metres cúbics d’aigua de pluja que prèviament s’emportaven a la xarxa de sanejament i s’assegura la qualitat suficient perquè, allà on es puga, s’infiltre l’aigua al terreny segons les directrius de disseny internacionals. També s’utilitzarà per al reg aigua regenerada, no potable.

Respecte al que suposa per a la salut urbana, el document parteix d’una reducció notable del trànsit, la qual cosa comporta la millora de la qualitat de l’aire i la reducció del soroll. A més, la introducció d’àrees arbrades i pèrgoles que generen ombres, les làmines i jocs d’aigua i els paviments dragants redueixen l’estrés tèrmic. També es generen itineraris continus segurs, amb un ample superior als 4 metres per a mantenir les distàncies de seguretat, tenint en compte la situació de crisi sanitària que ha realçat la necessitat d’espais públics que garantisquen el seu ús com a lloc d’esplai segur, amb prioritat per als vianants i assegurant una accessibilitat universal. I en l’avantprojecte es contempla l’obertura del clos del parc Rafalafena a l’avinguda Lledó, generant un espai de major qualitat i fomentant un major ús d’aquest parc.

Les obres podrien començar a la fi d’enguany

Després de la presentació de l’avantprojecte, l’ajuntament traurà a licitació en breu el contracte per a la redacció del projecte i l‘execució de les obres, que s’espera que comencen abans que acabe l’any, tal com apunten fonts municipals. Per a això, es destinaran 3,3 milions d’euros cofinançats amb fons europeus dins del programa Feder de creixement sostenible.

L’alcaldessa, Amparo Marco, ha destacat que “la reforma de l’avinguda Lledó ens permetrà impulsar una transformació urbana sostenible que situe a Castelló en l’avantguarda de l’urbanisme de qualitat basat en criteris de sostenibilitat i alineat amb els ODS“. I és que el projecte de transformació que es realitzarà en l’avinguda té com a repte ser un exemple a replicar i fer de Castelló una ciutat pionera a fer un urbanisme de qualitat basat en criteris de canvi climàtic i alineat amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari