L'Hospital Provincial planifica continuar sent referent com a centre oncològic

El president de la Diputació, José Martí, presideix la reunió en què s’ha donat inici a una “nova etapa” amb la renovació de la direcció

L'Hospital Provincial planifica continuar sent referent com a centre oncològic
19/12/2019 -

L’Hospital Provincial de Castelló comptarà amb un pla estratègic a quatre anys vista que delimitarà els objectius i els passos a seguir per a continuar avançant i fent créixer aquesta institució en l’àmbit de la investigació oncològica. Aquesta és la carta de presentació de la nova etapa encetada hui mateix en la Fundació de l’hospital castellonenc, que s’ha reunit aquest matí per primera vegada sota la presidència de José Martí per a donar la benvinguda al nou director general, Carlos Ferrer, i a la nova administradora general, María José Madrid.

Acompanyat per la diputada delegada de l’Hospital Provincial, Xaro Miralles, i per la resta de patrons, Martí ha defensat que “la investigació és primordial per a aconseguir véncer la xacra del càncer”, i és per això que “ací estarem, a primera línia, batallant per a aconseguir l’objectiu de tindre, abans que s’acabe la legislatura, a Castelló un centre d’investigació capdavanter a nivell espanyol”. Miralles, per la seua part, ha destacat que la Diputació estarà, “com sempre, al costat de l’Hospital Provincial perquè defensem i estem orgullosos dels serveis públics i de tindre, ací a casa, un centre de referència en el tractament del càncer”.

L’elaboració d’aquest pla serà la primera de les funcions que haurà de fer realitat el nou equip directiu amb la col·laboració dels patrons i dels mateixos treballadors del centre, però no serà l’única. A banda d’aquest anunci, a la reunió també s’ha tractat un primer esborrany del pla d’actuació de 2020 i el pressupost de l’entitat per al any vinent, que ascendirà, si no hi ha canvis, al voltant de 755.000 euros per a la investigació i l’estudi en els camps de la lluita contra el càncer, l’oftalmologia i la salut mental.

Així mateix, el secretari de la Fundació, Joaquin Sanchis, també ha fet pública, sense cap objecció, la proposta d’adhesió de nous patrons, que serà votada en una pròxima reunió del Patronat. Les entitats que aspiren a formar-ne part són la Universitat Jaume I, l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC), la Cambra de Comerç de Castelló i la Fundació Torrecid.

LA FUNDACIÓ HOSPITAL PROVINCIAL

La Fundació de l’Hospital Provincial de Castelló va ser creada l’any 2004 per a impulsar i fomentar l’activitat investigadora del complex hospitalari i per a promoure la formació del personal mèdic i sanitari per al coneixement de tècniques pioneres. A més a més, té un paper important en la inversió en noves tecnologies i en la gestió de l’obtenció d’ajudes i subvencions públiques en investigació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari