La nova edició de Marte a Castelló se centra en la ceràmica

La setena edició de la fira reunirà 15 de les més destacades galeries d’art emergent del nostre país

La nova edició de Marte a Castelló se centra en la ceràmica
05/11/2020 -

La fira d’art contemporani de Castelló, Marte, se celebra del 5 al 8 de novembre a l’Auditori i Palacio de Congressos de Castelló, reuneix 15 de les més destacades galeries d’art emergent del nostre país i inicia un projecte entorn de la ceràmica contemporània que es desenvoluparà en les següents edicions.

Com a novetat principal, el director de Marte, Joan Feliu ha destacat que l’edició de 2020 serà completament gratuïta i “més valenciana que mai”. Per les restriccions en la mobilitat, no serà possible l’arribada de visitants de tot el país, per això, Feliu ha convidats a tota la ciutadania valenciana a acostar-se a Castelló “per a gaudir de les millors propostes d’art contemporani del panorama nacional”.

La província de Castelló té algunes de les fàbriques més importants d’exportació de ceràmica a nivell global, per la qual cosa la iniciativa de la ceràmica contemporània en aquesta edició té l’objectiu d’estendre entre la ciutadania el valor d’aquesta. Cal destacar que enguany en l’exposició s’afig l’obra recent d’artistes que reflexionen sobre la pandèmia en els seus treballs, com el cas de J. Antonio Vallejo i Xesco Mercé.

Marte 2020 té una selecció de la col·lecció ceràmica de Bitossi, pertanyent al MACVAC (Museu d’Art Contemporani Vicent Aguilera i Cerni de Vilafamés), que inclou peces de diferents autors, entre ells, Arik Levy, Karim Rashid i Matteo Thun.

La fira compta amb una secció d’‘Espai ceràmic’ en la qual es recullen creacions de cinc artistes contemporanis que utilitzen la ceràmica: Paloma de la Creu, Noemí Iglesias Barrios, Victoria Maldonado Carlos Martínez i Ana Rodríguez. I, en les següents edicions, es té previst mostrar les tendències d’aquest àmbit tenint en compte obres nacionals i internacionals.

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont, ha assenyalat que “Marte és una mostra que mira cap a l’exterior, situant a Castelló en el mapa de l’art contemporani internacional, projectant la creació d’artistes del territori i també cap al seu propi entorn artístic”.

També en la fira, l’Associació Espanyola de Tècnics Ceràmics i el Ajuntament de Castelló presentaran una selecció d’obres guardonades amb el Premi Nacional de Ceràmica Ciutat de Castelló.

Protocol Covid-19

Des de l’equip de la fira s’ha treballat per a garantir una mostra segura on es puga gaudir de l’art, per la qual cosa es complirà amb les mesures de seguretat de la Covid-19 establides per les autoritats pertinents. Per aquest motiu, l’ús de la màscara és obligatori, així com el del gel hidroalcohòlic disponible en el recinte.

L’accés a la fira es realitzarà a través del punt de recepció, on cada visitant proporcionarà el seu nom i cognoms i un número de telèfon de contacte. A més, en el recinte cal seguir les indicacions del personal de l’organització per a mantenir la distància interpersonal d’1,50 metres, un flux de visita d’un màxim 5 persones per estand i una eixida de la fira de manera escalonada i ordenada.

Des de l’organització i les institucions promotores s’ha fet una crida a la ciutadania a consumir cultura i a “fer costat al mercat artístic, fomentar la compra d’obres d’art i donar així oportunitats a totes i tots els nostres artistes”, tal com ha afirmat la regidora de Cultura de Castelló, Verònica Ruiz.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari